Durabelig ordfører-oppgjør på håndballbanen under Savalen Cup

STORSKYTTERE: Leder Jostein Sivertsen i arrangementskomiteen gleder seg til  ordførerne Johnny Hagen i Alvdal og Merete Myhre Moen i Tynset sammen med resten av kommunestyrene møtes til dyst i Alvdalshallen under Savalen Cup i håndball.

STORSKYTTERE: Leder Jostein Sivertsen i arrangementskomiteen gleder seg til ordførerne Johnny Hagen i Alvdal og Merete Myhre Moen i Tynset sammen med resten av kommunestyrene møtes til dyst i Alvdalshallen under Savalen Cup i håndball. Foto:

Ordfører Johnny Hagen i Alvdal har vært toppseriespiller i håndball for Fjellhammer. Ordfører Merete Myhre Moen i Tynset har spilt håndball på lokalt nivå. Hvem av dem scorer flest mål under Savalen Cup i Alvdalshallen 2.- 4. august?

DEL

Leder Jostein Sivertsen i arrangementskomiteen håper på mange publikummere når de to kommunestyrene barker sammen til et durabelig oppgjør på håndballbanen den første helgen i august.

Uhøytidelig og morsomt

En ting er i hvert fall sikkert, og det er at underholdningsverdien kan bli vel så stor som når eliteserielagene Elverum, Haslum, Kolstad og Falk møter hverandre i sesongoppkjøringen.

De færreste vet det, men Johnny Hagen spilte håndball i 1. divisjon for Lørenskog-laget i et par sesonger på slutten av 1960-tallet. Det tilsvarer dagens eliteserie. Han kan også slå i bordet med å ha vært trener for Fet ILs damelag i 3. divisjon.

– Jeg var først strekspiller og ble etter hvert bakspiller på Fjellhammer, sier han.

Også Merete Myhre Moen var bakspiller og høyreving mens hun spilte håndball på lokale lag i Nord-Østerdal. Men hennes meritter på håndballbanen blekner litt mot naboordførerens litt lenger sør.

Ville ha møtt Elverum

– Vi stiller med et lag med både trente og utrente kommunestyremedlemmer, og er litt skuffet over at vi ikke får spille mot Elverum for vi tror at kommunestyret i Alvdal blir lett match, flirer hun.

Jostein Sivertsen tror på en uhøytidelig og morsom håndballkamp, i tillegg til at publikum vil få se håndball av toppkvalitet i Alvdalshallen. Interessen for Savalen Cup er faktisk så stor at flere eliteserielag enn de fire som stiller har lyst til å være med.

– På grunn av stormønstringen for orienteringsløpere på Tynset samme helg er alle garderobene i Tynsethallen opptatt. Dette blir første gangen vi samarbeider med Alvdal og hvis det blir vellykket vurderer vi å utvide håndballcupen med damelag, sier han.

Treningsøkt med eliteserietrenere

Samtidig oppfordrer Sivertsen unge håndballspillere fra 10 år og oppover til å komme i Alvdalshallen lørdag formiddag. Da blir det en to timer lang treningsøkt med eliteserietrenere.

– Vi sliter med rekrutteringen på dommersiden i Nord-Østerdal og lørdag blir det også et lite dommerseminar med noen av de beste eliteseriedommerne i Norge. Her vil både unge og erfarne håndballdommere få høre hva som kreves for å bli eliteseriedommer og håndballdommer på lokalt nivå, sier han.

Artikkeltags