Eksklusivt møte med håndballheltene

DEMONSTRERER: Barna på håndballskolen følger nøye med når Kristian Kjelling instruerer.

DEMONSTRERER: Barna på håndballskolen følger nøye med når Kristian Kjelling instruerer.

Artikkelen er over 2 år gammel

De 23 ungene som hadde meldt seg på håndballskolen under Santa Kristina Cup på Tynset, fikk en eksklusiv trening lørdag.

DEL

For med "bare" 23 deltakere, fikk hver enkelt godt med oppmerksomhet fra instruktører og håndballforbilder som Kristian Kjelling og André Lindboe.

Sammen med Haslums Magnus Søndenå, Stian Gomo Nilsen fra Kolstad, og Elverum-trener Michael Apelgren, utgjorde de instruktørteamet i Tynsethallen.

LES OGSÅ: Elverum vant sin første kamp i Santa Kristina Cup

50/50 alvdøler og tynsetinger

Tynset-trener Zarko Pejovic var ansvarlig for økten, og ungene så ut til å storkose seg der de ble rullert fra den éne håndballkapasiteten til den andre.

- Det er veldig gøy, sier Goro Estensgård (11) fra Alvdal.

- Hva er det som er gøy?

- Jeg sluttet egentlig med håndball etter tredje klasse, men nå skal jeg begynne igjen fordi alle vennene mine spiller. Da er det fint å komme i gang litt her, smiler hun.

Og ekstra gledelig for leder i Tynset Håndball Sascha Mitrovic, er det at nettopp Goro og flere andre unge alvdøler deltar på årets håndballskole.

- Det er faktisk nesten halvt om halvt alvdøler og tynsetinger her. Det er vi veldig glade for. Nå bygges det en hall på Alvdal, som igjen betyr at de yngste folldølene kan spille håndball der. For oss er det viktig ettersom målet på sikt er at vi skal kunne rekruttere spillere fra hele regionen, sier Mitrovic til Østlendingen.

Flest jenter

Og sportslig leder for yngres i Tynset Håndball, Berit Buttingsrud, kan også opplyse om at rekrutteringen går bra, spesielt på jentesiden.

- Det er flest jenter både på håndballskolen og i Tynset Håndball, og det er jo lovende for framtiden. Vi skulle selvsagt gjerne hatt med flere gutter både her og generelt, men akkurat når det gjelder håndballskolen blir det veldig positivt for de som er her at det blir plass til alle i én hall, påpeker Buttingsrud.

- Ja, de barna som er her får virkelig en eksklusiv opplevelse, konstaterer Mitrovic.

Én av guttene som har funnet veien til håndballskolen, er 14 år gamle Håkon Nygård. Han spiller til vanlig på Tynset G14, og synes det er morsomt å bruke lørdagen på å suge til seg ny kunnskap.

- Instruktørene er veldig flinke, og jeg er jo her fordi jeg synes det er veldig morsomt å spille håndball, sier tynsetingen.

Artikkeltags