Maktdemonstrasjon av Elverum i seriepremieren

MYE Å JUBLE FOR: Alexander Westby og Elverum kunne juble for årets to første poeng i serien. Steffen Stegavik og Nærbø måtte dra hjem med et forventet tap i bagasjen.

MYE Å JUBLE FOR: Alexander Westby og Elverum kunne juble for årets to første poeng i serien. Steffen Stegavik og Nærbø måtte dra hjem med et forventet tap i bagasjen. Foto:

(Elverum-Nærbø 41-31) Elverums seiersvante mannskap fortsatte sesongen der den forrige sluttet – med seier. Denne gangen var det Nærbø som fikk unngjelde.

DEL

Elverum var seg som hør og bør store favoritter før premierekampen mot nyopprykkede Nærbø. Og et noe slunkent Terningen Arena fikk se de svarte og hvite ta grep om kampen fra første stund.

Riktignok var den Nærbøs Theodor Svensgård som fikk æren av å sette inn sesongens første mål i Elverums storstue, men det hjelper lite å være først når Elverum kunne le både sist og best.

For i tur og orden presentere de nyankomne Elverum-spillerne seg for et kravstort publikum.

Slik gikk det i de andre kampene i seriepremieren

Det ble spilt fire kamper i eliteserien for menn onsdag kveld

Elverums gullutfordrer Drammen slo FalkHorten 30-28

RunarSandefjord maktet ikke å vinne i sin første kamp tilbake i det gode selskap, og måtte gi tapt for Kolstad 20-23

Haslum har som mål å henge med i medaljekampen, men røk på et surt tap mot Halden på hjemmebane i Nadderud Arena. Den kampen endte 26-28.

ØIF Arendal møter FyllingenBergen på hjemmebane lørdag, mens Bodø skal måle krefter mot Bækkelaget søndag.

Linderud-ekspressen leverte varene

Lukas Sandell, Sigvaldi Gudjonsson, Simen Holand Pettersen viste alle at de kommer til å bli hyppig å se i scoringsprotokollen denne sesongen, og på streken fikset Endre Langaas straffer som på bestilling. Disse ble ekspedert på best mulig måte av Sigvaldi Gudjonsson, som dermed har tatt grep om straffeskytterrollen fra start. Tre scoringer ble det fra sju meter på islendingen i 1. omgang.

Og så skal vi heller ikke glemme de «gamle gutta». Tine Poklar viste at han har tenkt å fortsette der han slapp forrige sesong, og Didrik Linderud beviste at han er mannen som kan ta opp arven etter kontringssterke Kevin Gulliksen på høyrekanten. Fem mål ble det på Elverum-kanten i første omgang. De fleste på lynhurtige kontringer.

I tillegg viste Magnus Fredriksen og Håkon Ekren at de har både finesse og kraft å by på framover.

Da hjalp det lite at en spiller som Steffen Stegavik gjorde det han kunne for å bidra til et Nærbø-mirakel.

Elverum dro sakte men særdeles sikkert ifra, og til pause ledet Michael Apelgrens menn med fem mål (20-15).

Positivt var det også at både nye og gamle Elverum-spillere viste glød, tenning, duellvilje og et stort engasjement fra start. Det er slikt som gjør det til en særdeles ubehagelig oppgave å møte de regjerende seriemesterne.

Nergaard-trippel og Poklar-kunst

Etter pause ble vondt til verre for Nærbø, og godt til bedre for Elverum. Før det var spilt 10 minutter, hadde hjemmelagets ledelse økt fra fem til åtte – etter at Morten Nergaard åpnet scoringskontoen for sesongen med to strake scoringer. Sisteskansen reddet to baller, og sendte dem kontant i nota på motsatt side, til stor begeistring for de oppmøtte.

Og da Tine Poklar vartet opp med dagens scoring – da han satte inn et kunststykke av en backhandscoring til tross for at han var helt i ubalanse og kom mot Vegard Bakken Øien i Nærbø-målet i stor fart.

Det var i det hele tatt lite Bakken Øien & co. kunne gjøre med Elverum-kollektivet – som satte standarden fra start ved å vinne 41–31 i seriepremieren hjemme i Terningen Arena.

Stegavik toppscorer

Det var på forhånd ventet at Steffen Stegavik ville gjøre alt som sto i hans makt for å holde Nærbø inne i kampen, og trønderen føk rett inn i toppsjiktet på toppscorerlista i sitt eliteseriecomeback da han banket inn 10 mål – både i etablert spill og fra straffemerket. Kun Kristian Stranden i Falk Horten noterte seg for flere scoringer i seriepremieren. Han dunket inn 11 mål mot Drammen.

Sigvaldi Gudjonsson var imidlertid ikke langt bak. Åtte scoringer ble det på islendingen – sju av dem fra straffemerket.

Et lite tankekors er det kanskje at de svarte og hvite slipper inn hele 31 mål mot et nyopprykket lag. Der må det skjerpes inn før møtet med Dinamo Bucuresti i mesterligaen kommende onsdag.

Elverum - Nærbø 41-31 (20-15)

Eliteserien menn

Terningen Arena

Tilskuere: 1696

Elverums lag: Morten Nergaard (3), Emil Kheri Imsgard, Alexander Westby (3), Stian Fjæran Mogen (2), Tine Poklar (3), Simen Holand Pettersen (4), Magnus Fredriksen (3), Håkon Bratvold Ekren (2), Lukas Sandell (4), Jonas Burud (1), Sigvaldi Gudjonsson (8), Didrik Linderud (6), Endre Langaas (2), Kristian Krag Ørsted

Dommere: Morten Isachsen og Ronny Andre Hell

Utvisninger: Elverum: 5 x 2 min. Nærbø: 4 x 2 min.

Toppscorer Nærbø: Steffen Stegavik (10)

Artikkeltags