Disse jentene har aldri blitt dårligere enn nummer to - i helga kan du se de direkte på ostlendingen.no

SEIERSVANTE JENTER: Foran fra venstre: Kaja Nordhagen Haraldsen, Mia Henriksen Reiersen, Julie Hagen Austeng, Frida Gammelmo Moløkken, Mariah Lam Spikkerud, Selma Brodal, Mathilde Furuli, Sanna Haug og Edle Christine Hønningstad. Bak fra venstre: Miriam Groseth Røe, Tina Dalseng, Mina Rasen Dæhli, Ingeborg Storbæk Monnè, Rebekka Arvesen, Mathea Enger, Mari Standal, Sigird Storbæk Monnè, Elise Hagen Austeng, Sarah Øvergård og Katrine Arvesen. Ikke til stede da bildet ble tatt: Vilde Nilsen Hagen og Silje Kristin Stensen.

SEIERSVANTE JENTER: Foran fra venstre: Kaja Nordhagen Haraldsen, Mia Henriksen Reiersen, Julie Hagen Austeng, Frida Gammelmo Moløkken, Mariah Lam Spikkerud, Selma Brodal, Mathilde Furuli, Sanna Haug og Edle Christine Hønningstad. Bak fra venstre: Miriam Groseth Røe, Tina Dalseng, Mina Rasen Dæhli, Ingeborg Storbæk Monnè, Rebekka Arvesen, Mathea Enger, Mari Standal, Sigird Storbæk Monnè, Elise Hagen Austeng, Sarah Øvergård og Katrine Arvesen. Ikke til stede da bildet ble tatt: Vilde Nilsen Hagen og Silje Kristin Stensen. Foto:

De har til tider vært så suverene at de måtte flyttes opp i aldersklassene. I helga kan du se Nordbygdas spennende håndballtalenter direkte på ostlendingen.no.

DEL

Til helga spilles den fjerde runden i Bringserien, en nasjonal serie for 16-årslag.

Nordbygdas jentelag reiser til Lofoten for å møte Langhus, Ull/Kisa og hjemmelaget Svolvær.

Etter åtte spilte kamper er hedmarkingene nummer sju i avdelingen, som inneholder 15 lag, det til tross for at Nordbygda består av jenter født i 2003 og 2004, både ett og to år yngre enn store deler av konkurrentene.

Tøff overgang

– Det har vært en tøff overgang, og vi merker veldig godt at resultatene går litt opp og ned. Det er først og fremst fysikken som er forskjellen fra de alderstrinnene vi har spilt på tidligere.

Det sier kapteinsduoen Selma Brodal og Mathea Enger.

SISTE FINPUSS: Nordbygda la siste hånd på verket før helgens Bringserie onsdag. Her er det Frida Gammelmo Moløkken som angriper Mariah Lam Spikkerud.

SISTE FINPUSS: Nordbygda la siste hånd på verket før helgens Bringserie onsdag. Her er det Frida Gammelmo Moløkken som angriper Mariah Lam Spikkerud. Foto:

De kommer fra hvert sitt alderskull, men ble i fjor slått sammen til ett lag.

Og jentene er på ingen måte umerriterte. 2004-jentene har vunnet Petter Wessel Cup, Norges største håndballturnering og blitt nummer to i Norden Cup i Göteborg to ganger, der de beste nordiske lagene i alderstrinnet møtes.

I det hele tatt har Nordbygda-gjengen aldri blitt dårligere enn nummer to i noen turneringer de har stilt opp i.

– Vi liker ikke å tape i Nordbygda, så sånn har det blitt, smiler Mathea Enger.

Derfor valgte klubben å flytte jentene opp i aldersklassene.

– Det er for at jentene skal få prøve seg på et bedre nivå. Det tror jeg bare er sunt. Her møter de lag som er bedre enn seg selv, noe de lærer mye av. Samtidig ser de at de kan hevde seg mot eldre jenter også. Det har vært en bra overgang, sier trener Roar Arvesen.

– GOD LÆRING: Det mener trener Roar Arvesen om at hans Nordbygda-jenter får prøve seg mot lag på et høyere nivå.

– GOD LÆRING: Det mener trener Roar Arvesen om at hans Nordbygda-jenter får prøve seg mot lag på et høyere nivå. Foto:

Et prøveår

I den hjemlige Regionserien er de ubeseiret med åtte seiere og to uavgjorte kamper. I Bringserien har de variert mer. Det har blitt sju poeng på åtte matcher og alt fra 15-målstap til 15-målsseier.

– Vi får mer matching, og at det går litt opp og ned er helt greit. Det er bra for utviklinga vår å møte lag på et høyt nivå, sier Selma Brodal.

Men ungjentene mener de andre lagene må se opp for Nordbygda bare de får et år på seg.

– Det her er mest et prøveår for oss. Det først neste sesong vi skal hevde oss på dette nivået. Uansett er det kult at en liten klubb som Nordbygda kan hevde seg bra. Det viser at alt er mulig så lenge vi er treningsvillige og har et godt samhold. Da kan du nå langt og det skal vi gjøre, sier kapteinsduoen.

Nordbygda starter helgens Bringserierunde mot Langhus lørdag 13.30. 16.30 venter Ull/Kisa før den siste kampen spilles mot Svovær søndag 11.30. Alle kampene ser du direkte på ostlendingen.no.

Artikkeltags