(Arbeidets Rett)

Levanger har lange håndball-tradisjoner og spilte på øverste nivå i Norge så sent som i 2014, nå er de på nest øverste nivå med ambisjoner om å klatre opp igjen. Det ble en litt for tøff test for 4. divisjonslaget til Tynset.

- Vi er ganske gode i etablert forsvar men i overgangsspillet henger vi ikke med de raskere og sterkere spillerne til Levanger, sa en ikke alt for misfornøyd Zarko Pejovic, trener for Tynset etter at dommerne hadde blåst av kampen på stillingen 38-13 til Levanger.

Starten ble spesielt brutal for hjemmelaget og det gikk 16 minutter og 50 sekunder før Tynset scoret sitt første mål ved lagets beste spiller Ivana Kresic. Da hadde Levanger allerede satt 8 baller i nettet bak Ingunn Thorstad i målet til Tynset.

 

Lagene gikk til pause på stillingen 4-17, og en liten periode på starten av den andre omgangen var det faktisk Tynset som var best og de knappet inn på ledelsen med to mål før Levanger fikk opp farten igjen og cruiset inn til seier. Men de vant mer i fjor.

- Vi scorer tre mål mer enn da vi måtte Levanger i cupen i fjor, og vi taper med fire mål mindre. Det må vi se på som framgang, smilt Pejovic og fortalte videre at han var fornøyd med cup-prestasjonen.

- Det er bra å komme til 3. runde. Nå har vi fullt fokus på seriespillet, sa han og ifølge dommer Ståle Johansen kan Tynset glede seg til det starter.

 

- Jeg må si jeg synes Tynset er gode til å være et 4. divisjonslag, sa han da han møtte Rettens journalist bak mål midtveis i den andre omgangen.

- Ja, jeg tror også vi er det, mente også Pejovic.

Kroatiske Kresic ble Tynset toppscorer med sju mål.

Kampfakta

Tynset - Levanger 13-38 (4-17)
3. runde NM
Tynsethallen
Tilskuere: Cirka 50
Tynset: Ingunn Thorstad, Berit Buttingsrud 2, Ingrid Reiten, Camilla Tangen Lien, Ivana Kresic 7, Nina Løkken, Malin Negård, Ida Aaen 2, Mariann Steen, Maren Haga Vang, Marianne Noreng 1, Ingunn Kaste Lona, Anette Westum 1.