Overlevde på walkover

GLADE: Zarko Pejovic til venstre og Morten Oldertrøen til høyre kunne juble for å beholde plassen i 2. divisjon, etter at motstander Drammen ikke møtte opp til kamp i helga. Begge foto: Terje Hylen

GLADE: Zarko Pejovic til venstre og Morten Oldertrøen til høyre kunne juble for å beholde plassen i 2. divisjon, etter at motstander Drammen ikke møtte opp til kamp i helga. Begge foto: Terje Hylen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Uten å spille siste hjemmekamp, klarte Tynset å redde plassen i 2. divisjon håndball. Men de måtte få en hjelpende hånd fra Drammen, som ikke møtte opp til kamp.

DEL

Tynset måtte ha minst to poeng på de to siste kampene sine i 2. divisjon, for å redde plassen i divisjonen. Drammen 2 var det første hinderet på veien, de ligger desidert sist på tabellen. Men eliteserieklubben klarte ikke å mønstre spillere for å dra til Tynset. Derfor fikk Tynset to poeng på walk over og 2. divisjonsspill neste år var sikret.

– Det er en stor prestasjon av laget. Vi har hatt turbulente perioder med blant annet å miste to av våre beste spillere i løpet av sesongen. Men alle har stått på og tatt ansvar, mange har vært med fra 4. divisjon. Jeg må berømme vår kaptein Ørjan Kvisten for det han har gjort for laget. Flere unge spillere som Morten Oldertrøen har fått mye spilletid. Og vår avdeling sies å være den sterkeste i landet, forteller trener Zarko Pejovic.

– Ble tungt mot slutten

Med fire eliteserielag og flere hardsatsende lag var det ikke noen automatikk at Tynset skulle redde plassen. Selv om det ble uttalt at de ikke skulle være noen kasteball i divisjonen. Det var også en periode at det var kortere vei oppover enn nedover på tabellen. Både skader og frafall av spillere gjorde at det ble tungt mot slutten, men Tynset klarte bragden å redde plassen en runde før slutt.

– Det har gått litt tregt på slutten, men tror vi hadde reddet plassen med tap i de to siste kampene også. Vi tok mer poeng enn beregnet midtveis i sesongen. Full pott og fire poeng på en helg i Oslo var litt mer en beregnet, den ble viktig. I noen kamper så har vi vært litt uheldige, det har vært få mål for å ta poeng. I  andre kamper har det blitt stygge tap. Vi hadde som mål å redde plassen, og det gjorde vi. Lille Tynset har ikke vært noen kasteball i avdelingen. Vi kan slå oss på brystkassa og si dette er bra, forteller oppmann Andrè Enget.

Stor forskjell

Tynset var overlegne i 3. divisjon i to sesonger. Og hadde dårlig erfaring med motgang, dette har snudd seg i år. Noe oppmann Andre Enget mener de har taklet bra.

– I år har vi utviklet oss innad i laget. Før var vi dårlig på å takle motgang, det har blitt mye bedre. Forskjellen på å spille 2. og 3. divisjon er at i 2. divisjon går alt mye raskere, kvaliteten på hver enkelt spillere er høyere. Det er høyere tempo og man blir hardt straffet for feil i alle faser. Vi må ha kvalitet i 60 minutter i 2. divisjon, sier Enget.

Til neste år er det mye som er usikkert, flere spillere er usikre. Trener Pejovic er klar på hva som må til.

– Vi må ha større interesse fra folk på kampene våre. Vi må ha en høyreback og en strekspiller. Men før vi henter inn nye spillere må vi vite at det er en jobb til dem. Med flere spillere kan vi gjøre treningsarbeidet bedre, sier Pejovic.

Artikkeltags