Gå til sidens hovedinnhold

Håndballfesten fortsetter, Norge til VM-semifinale mot Tyskland

Artikkelen er over 2 år gammel

Gulldrømmen i håndball-VM lever for Norge. Etter en dramatisk onsdagskveld gikk alt norsk vei. Først med 35-26-seier over Ungarn. Så gjorde Danmark jobben.

Svenskene ble slått 30-26. Dermed blir det dansk og norsk semifinale i Hamburg fredag. Danskene møter Frankrike, mens Norge spiller mot Tyskland.

Den norske troppen fulgte Danmark – Sverige på Scandic Regina-hotellet. Mye av snakket før onsdagens kamper dreide seg om mulig avtale mellom dansker og svensker om et gitt resultat.

Det slo ikke inn.

– Jeg satt og så David Attenboroughs «Wild Planet» helt til jeg hørte jubling, så ble jeg med og så på håndball jeg og, sa landslagssjef Christian Berge på NTBs spørsmål etter at semifinaleplassen var klar.

– Ting jeg ikke får gjort noe med bruker jeg ikke energi på, svarte han på hvorfor han ikke fulgte hele kampen som avgjorde Norges skjebne.

Lenge var det spennende, med svenskene foran med ett eller to mål mye av tiden. På det meste var de oppe i 12-9, en margin som ville sendt Norge ut av VM. Ved pause sto det 13-13, men litt før halvspilt 2. omgang rykket Danmark til seg en ledelse hjemmelaget aldri ga fra seg.

– Vi ledet med tre mål etter vel 20 minutter, men mistet det. Det er jævlig surt, sa svenske Mattias Zachrisson til TV3.

Morsom oppgave

Landin-brødrene var viktige for Danmark, storebror Niklas med redninger som tok motet fra svenskene og lillebror Magnus med fem mål på like mange avslutninger.

Norge tapte VM-finalen mot Frankrike for to år siden. Nå har laget til Christian Berge sjansen til å ta steget helt til toppen. Da må Tyskland slås på bortebane i Hamburg.

– Først og fremst blir det en fantastisk morsom oppgave. Vi har litt å revansjere fra EM-semifinalen i Polen i 2016, så ikke se bort fra at det blir et heltent norsk lag som møter opp, sa Bjarte Myrhol til norske medier.

– Det eneste som teller i semifinalen er seier, så ærlige må vi være.

Jøndal-show

Magnus Jøndal fortsatte sitt eventyrlige scoringsrush i VM. Han sto på fem mål etter at bare vel ti minutter var spilt i Herning. Til slutt ble det sju mål og premie som banens beste.

Norge løp inn flere scoringer mot et tungt ungarsk lag. Bjarte Myrhol kastet seg inn i feltet og bokset ballen i mål til 12-8. Da jublet landslagssjef Christian Berge som om laget hadde vunnet en finale.

Sander Sagosen skjøt så inn 13-8, men å ta liv av kampen allerede der klarte ikke Norge.

Ungarn fightet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var ganske klar. Bredden i den norske troppen kom også til sin rett.

Farvel

Rett etter pause kontret Norge inn to mål på kort tid og tok ledelsen 19-14. Espen Christensen hadde kommet inn i det norske målet for en skuffende Torbjørn Bergerud.

Veteranen ristet fram flere redninger umiddelbart da kampen ble avgjort og Ungarn helt parkert (23-15 etter 36 minutter).

Til slutt ble den norske seiersmarginen ni mål.

Ungarerne hadde mye å spille for. 2.- til 7.-plass i VM gir direkte billett til OL-kvalifiseringen neste år. Tapet ble for stort, og Egypt har i stedet sjansen til OL-kval.

Les også

Norge kjørte over Ungarn med 35-26 i VM, dramaet fortsetter i Herning

 

Kommentarer til denne saken