For bare et par uker siden fikk du igjen sju ganger pengene dine om du satte dem på at Elverum Fotball rykker opp fra sin 3.-divisjonsavdeling i 2023.

Oddsen falt til fem da Jan Inge Lynum satte penn til papir, og kommer etter alt å dømme til å stupe ytterligere når denne nyheten slippes.

For sistemann inn dørene på Elverum Stadion er ingen ringere enn fjorårets toppscorer i avdelingen, Nelson «Nelsinho» De Jesus Correia.

Portugiseren satte inn 22 mål for Florø i 2022-sesongen, men blir nå de svarte og hvites fremste våpendrager sammen med den notoriske goalgetteren Magnus Solum.

Hadde flere tilbud

Til sammen satte de to inn 39 mål i fjorårssesongen, og den hardtsatsende klubben ved Glommas bredd håper at signeringen av De Jesus skal gjøre underverker i opprykksstriden.

– Vi styrker uten tvil sjansene våre mange prosent ved å få «Nelsinho» til klubben. Allerede da vi signerte Jan Inge Lynum så vi at oddsen falt betraktelig, og den kommer til å synke ytterligere når dette blir kjent, sier daglig leder Georg Flatgård til Østlendingen.

Han er meget fornøyd med å ha sikret seg den 27 år gamle portugiseren, som hadde tilbud både i Italia, Portugal og Island, men som altså endte opp i Elverum.

– Det er det flere grunner til. For det første ville jeg bli i Norge. Etter to år her har jeg funnet meg godt til rette, og jeg liker både landet, fotballen og ikke minst folket, sier angrepsspilleren som kun går under tilnavnet «Nelsinho».

Spesielt kallenavn

– Jeg fikk kallenavnet fordi jeg var veldig liten av vekst da jeg var yngre – og sjøl om jeg er ganske normal nå har navnet blitt hengende ved meg, smiler portugiseren, som har strekt seg til 180 centimeter.

Og han er definitivt en størrelse å regne med på dette nivået.

– Ambisjonene mine samsvarer veldig godt med klubbens: jeg ønsket meg å være en viktig bidragsyter i et prosjekt – og det får jeg her. Klubbens mål og strategi er opprykk, og det trigger meg veldig, konstaterer Nelsinho, som tar med seg erfaring både fra fransk, portugisisk og norsk fotball.

– Det høyeste nivået jeg har spilt på er portugisisk 2. divisjon, noe jeg vil anta tilsvarer OBOS her i Norge, sier spissen – som er ambisiøs på flere arenaer.

Studerer kryptovaluta og snakker fire språk flytende

– Ved siden av fotballen studerer jeg kryptovaluta og trading, og når jeg ikke trener eller spiller – bruker jeg nesten all min tid på å følge med i markedet, smiler fotballspilleren som håper studiene skal føre til et realt bidrag i lønningsposen på sikt.

– Krypto er innfløkt og omfattende, men et veldig spennende fagfelt. Målet er å ha trading som jobb på sikt, men enn så lenge er det fotball som har prioritet, understreker 27-åringen, som vet å snakke for seg. Både med beina og verbalt.

I tillegg til portugisisk snakker han spansk, fransk og engelsk flytende – og om han får tid mellom daglige treninger og krypto-studiene, vil han forsøke å legge norsk til lista.

– Men det er et vanskelig språk, så vi får se hva det blir til. Det viktigste er at jeg bidrar meg det jeg kan på banen, sier Nelsinho som beskriver seg sjøl som en lagspiller.

– For meg er det helt underordnet hvem som scorer målene så lenge laget gjør det bra, fastslår den ambisiøse angrepsspilleren.

Og hans ambisjoner matcher altså godt med klubbens. For målet for 2023 er like krystallklart som det er vanskelig: nå vil Elverum gjøre comeback i toppfotballen.

Ønsker presset velkommen

– Det blir ikke noe mindre press på dere med denne signeringen, Flatgård?

– Nei, og det er akkurat sånn det skal være. Vi ønsker å være offensive og da må vi tørre å si at vi vil rykke opp. Om vi ikke tåler det presset vi sjøl ønsker oss, har vi feil folk og feil inngang. Men dette er noe alle er omforent om, og vi har hele veien sagt at vi vil tilbake til toppfotballen – og med det spillermaterialet vi har nå ligger det gode forutsetninger til å klare det, sier Georg Flatgård.

Han understreker at klubben ikke har tømt verken A-lagskontoen eller andre konti for å sikre seg sin nye stjernespiss, som i stor grad er eksternt finansiert.

Ekstraordinære midler

– Vi hadde aldri kunnet hente ham hadde det ikke vært for at vi har fått med eksterne privatpersoner og bedrifter med på laget. Vi er så heldige at det finnes noen som har et stort hjerte for A-laget, og som har lyst til å bidra til at vi lykkes, sier Flatgård, som understreker at dette er midler som må anses som ekstraordinære.

– Vi hadde ikke fått disse pengene til andre prosjekter, så det er ikke slik at denne signeringen «går utover» noe annet. Disse midlene er øremerket et sportslig løft for A-laget, og et særlig mye bedre tilskudd enn Nelsinho tror jeg ikke det er mulig å få for den summen det er snakk om, sier Flatgård, som er svært fornøyd med avtalen.

– Vi har gått noen runder med agenten, og jeg er veldig happy med de betingelsene vi til slutt ble enige om. Vi har holdt oss godt innenfor våre økonomiske rammer, og lyktes med å selge inn vårt konsept. Slik jeg oppfatter det, er det de sportslige ambisjonene og prosjektet vårt som i første rekke har lokket Nelsinho hit – og forhåpentligvis vil det gi seg direkte utslag i poengfangsten på banen!