Musikeren, låtskriveren og kultur- og idrettskonsulenten i Trysil kommune går i bresjen for konserten som vil arrangeres om nøyaktig to måneder.

Minst ti artister, lokale og med lokal tilknytning, vil stå på scenen og synge og spille for å hjelpe ofrene for den brutale krigen i Ukraina.

Det er kulturavdelingen i kommunen som står bak prosjektet.

Tittelen på konserten er «Det handler om å gi – til Ukraina».

Frir til frivillige og næringslivet

– I kulturavdelingen satte vi oss den og diskuterte hva vi kunne gjøre for å hjelpe krigsofrene på en best mulig måte, og vi fant ut at en støttekonsert kunne være et godt tiltak. Nå håper vi at frivillige er interessert i å bidra til å forberede og gjennomføre konserten, og at næringslivet ønsker å sponse oss og kanskje også hjelpe oss på andre måter – som for eksempel gjennom markedsføring, sier Jonsson.

Mandag presenterte hun prosjektet sammen med kultursjef Anne Norderhaug Sætre, Beathe Helen Sande, fagleder i byggende barne- og ungdomsarbeid i kommunen og kulturkonsulent Marthe Lindstad.

Prisen for å overvære konserten blir 250 kroner. Barn til og med 15 år får gratis tilgang. Billettsalget har startet på ebillett.no og i servicetorget i rådhuset.

– Om man ønsker å gi mer kan man betale på vipps. Det kan være en fin mulighet for dem som ønsker å støtte krigsofrene. Vi håper at mange møter opp, sier Malin.

– Stort behov uansett

Hun understreker betydningen av å starte forberedelsene allerede nå, selv om situasjonen i Ukraina kan være helt annerledes i mai, enn hva den er nå.

– Uansett vil folk i Ukraina har stort behov for hjelp. Store deler av landet ligger i ruiner, og det vil ta tid, og koste penger, å få landet på fote igjen. Vi vet jo heller ikke hvor mange som vil bli drevet på flukt, og hvor mange som vil komme hit til Trysil.

Navnene til åtte av artistene som skal delta på konserten er ennå hemmelige.

– Ukentlig vil vi avsløre ett eller to navn. Men allerede nå kan jeg avsløre at jeg blir en av artistene. Jeg skal gjøre et par låter sammen med Bjørn Løvås. Dunder & Snus skal også spille, sier hun.

Malin Jonsson har selv laget en låt som vil bli framført på konserten. «Vi säger stopp!» , som den heter, lanseres i begynnelsen av mai.