Fra sent lørdag ettermiddag og til søndag morgen er det ventet fem til ti centimeter snø i fjellet i Sør-Norge.

Snøgrensen vil variere mellom 900 og 1200 meter.

– Bruk riktig dekk og kjøre etter forholdene, oppfordrer meteorologene i farevarselet.

Som følge av snøen kan det være lokalt vanskelige kjøreforhold.

– Nå er det en del nedbør som skal passere. Vi kan ikke garantere for at den nedbøren som kommer før og etter ikke kommer som snø, men natt til søndag skiller seg ut. Da blir det lavest snøgrense, som definitivt kan påvirke fjellovergangene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Håkon Mjelstad og fortsetter:

– Derfor valgte vi å sende ut et varsel på værsystemet som går forbi natt til søndag. Vi får håpe det ikke blir så altfor gale, men vinterdekk er fint.

Vinterdekk med pigger

Natt til lørdag vil snøgrensa være noe høyere, men det meldes om store mengder nedbør da også. På lørdag i Lillehammer melder meteorologene om nesten 30 millimeter nedbør. Det meste av dette skal komme i løpet av natta.

– Det er bygevær, så det kan innimellom komme som intens nedbør. Du må litt høyere opp for å få snø fortsatt. Det er verdt å merke seg at det kan komme snø i fjellet. Har du tenkt deg høyt opp er det fint om du har vinterdekk. Om dine vinterdekk har pigger er det bare slik. Når det kommer snø, har du de på, anbefaler meteorologen.

Natt til lørdag vil også folk kunne merke vindstyrken godt.

– Det kan bli kuling utsatte steder. Været blir ganske variert i helga. Lørdag morgen klarner det opp igjen, så da blir det blå himmel og sol, før det så kommer mer nedbør lørdag kveld, sier Mjelstad.

Lite nedbør søndag

Søndag kan bli den fineste dagen denne helga.

– Søndag blir det ikke så mye nedbør egentlig. Kanskje noe på kvelden, men det blir perioder med sol søndag også. Før det skyer til på kvelden, men det blir nok ikke så mye nedbør ut av det, sier han.

I dalstrøkene kan temperaturene komme opp mot en ti grader på det meste.

– Det er en del skyer, og da blir det ikke særlig kaldt om natta. Verken på natta eller på morgenen. Det blir kanskje kjøligst på søndag, før temperaturene tar seg opp igjen.