Etter det Østlendingen erfarer fra kilder, vil Eggen Hedenstad signere for Vålerenga innen kort tid.

Det var VG som først kom med nyheten om at 30-åringen fra Elverum var på vei tilbake til norsk fotball, og er på god vei til å skrive treårskontrakt med klubben ledet av profilerte Dag-Eilev Fagermo.

30-åringen vant to serietitler og cupgull med Rosenborg, før han i 2021 reiste utenlands og spilte for den tyrkiske klubben Faith Karagümrük.

Tyrkerne ble nummer åtte i ligaen forrige sesong. Etter 22 kamper av årets sesong er Hedenstads klubb nummer 11 på tabellen.

Interesserte lenge

Til VG sier Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigsten at de lenge har vært på utikk etter en høyreback, og at Hedenstad har vært på radaren deres lenge.

– Hedenstad har vi vært interessert i et par år. Han er veldig god, han er østlending, og vi har forsøkt lenge på å få til noe med ham, sier Ingebrigsten til VG.

Unggutten Christian Borchgrevink har fast på høyrebacken til Vålerenga i 2021, men slet med skade på slutten av sesongen.

Nedtur

Siden gjennombruddet hans med Stabæk i 2008, der han ble seriemester i sin aller første sesong, har Hedenstad vært utenlands i tyske klubber (Freiburg, Eintracht Braunschweig, St. Pauli) før han signerte for Rosenborg i 2017.

Nå ser det ut til at Vålerenga blir neste stopp.

Oslo-klubben tok bronsemedalje i Eliteserien i koronasesongen 2020 og forventningene var store foran 2021-sesongen.

Men de kongeblå ble bare nummer sju, hele 18 poeng bak seriemester Bodø/Glimt, som tok sitt andre strake gull.