Gå til sidens hovedinnhold

Vil forlenge Eidsivas milliard-låneavtale

Artikkelen er over 6 år gammel

Eierutvalget i Eidsiva Energi går inn for at låneavtalen for et ansvarlig lån på 1,5 milliarder kroner kan forlenges med 10 år, til 2036, for å bevare selskapets kredittverdighet.

31. august skal Eidsiva-eierne, det vil si Hedmark og Oppland fylkeskommuner, samt 27 kommuner i de to fylkene, drøfte gjeld, kraftpriser og investeringer med selskapets ledelse, som i sommer ba om å få forlenget det ansvarlige lånet på 1,5 milliarder kroner.

Les også: Kraftverk kan bli utsatt

Les også: – Eiermøtet må utsettes

I tillegg ble eierne bedt om å gi styret fullmakt til å omdanne lånet til egenkapital. Bakgrunnen for forespørselen er at Eidsiva står overfor store investeringer i årene framover, samtidig som kontantstrømmen i selskapet er redusert på grunn av lave kraftpriser. Det betyr at det må tas opp store lån til investeringer, og da er det viktig med en så god kredittrating som mulig for å få best mulig rentebetingelser.

Fylkesordfører Dag Rønning (Sp) leder eierutvalget, som nå har konkludert med at lånet kan forlenges med 10 år fram til 2036 forutsatt at dagens betingelser med sju prosents rente beholdes fram til 2026. Derimot mener eierutvalget at styret ikke kan få fullmakt til å konvertere lånet til egenkapital. En slik beslutning må eierne ta. Rønning sier at eierne uansett ønsker å finne best mulig løsninger for Eidsiva.

Kommentarer til denne saken