Gå til sidens hovedinnhold

Hedmark-talenter fikk skryt av landslagskeeperen

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre gutter fra henholdsvis Elverum, Flisa og HamKam deltar denne uken på Equinors talentleir i Porsgrunn sammen med Norges mest talentfulle 14, 15 og 16-åringer. Nå får de skryt av landslagskeeper Rune Almenning Jarstein som deltok som mentor.

Equinors talentleirer utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning.

Det er nettopp på denne leiren at talentene fra Hedmark skal bevise at han er god nok til å få lov til å spille med flagget på brystet.

De tre som er tatt ut er Daniel Dalehaug fra Elverum, Benjamin Thoresen Faraas fra Flisa og Thorbjørn Kristiansen fra HamKam.

Landslagskeeperen trente med talentene

Fotballtalentene fikk tirsdag møte Rune Almenning Jarstein som til daglig spiller i Bundesliga-klubben Hertha Berlin og som har 60 A-landskamper for Norge.

– Jeg kom inn på Gutter-16 landslaget i år 2000 og jeg spilte en rekke U-landskamper før jeg debuterte på A-landslaget syv år senere. Det å kunne få være en del av en slik talentleir som dette bør være ekstra motiverende for alle som har ambisjoner om å bli en landslagsspiller. Flere av hedmarkingene allerede nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Jarstein, som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

Morgendagens landslagsspillere

På leiren deltar i overkant av 100 fotballspillere mellom 14 og 16 år. På talentleiren får de en unik mulighet til å trene med de antatt beste spillerne i sine årsklasser og på den måten får de se hvilke nivå de selv ligger på, og hva som kreves for å bli enda bedre.

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland. 

I 2018 hadde NFF tre av fire aldersbestemte landslag i EM-sluttspill som en av få europeiske nasjoner. I år skal både G19 og J19 ut i sluttspill i sommer, mens U20 allerede deltatt i U20 VM.

– Det vises at det jobbes svært godt med spillutvikling i norsk fotball om dagen, fra breddeklubb og krets og opp til aldersbestemte landslag og toppklubb. Det lover ikke minst godt for framtiden til A-landslagene våre, avslutter Grøttland. 

Fakta om Equinor talentleir for gutter 2019:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 24. juni til 298. juni på Kjønes Idrettspark i Porsgrunn. 
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Leiren er øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges framtidige landslag.

Kommentarer til denne saken