Klart for Lys til ettertanke

MARKERING: Førstkommende torsdag tennes det lys under markeringen av trafikkulykker i Hedmark i 2018. (Arkivfoto)

MARKERING: Førstkommende torsdag tennes det lys under markeringen av trafikkulykker i Hedmark i 2018. (Arkivfoto)

Torsdag 10. januar blir det markering av trafikkulykkene i Hedmark for 2018.

DEL

Markeringen skjer i Våler og starter med fakkeltog fra kommunelokalene til Våler kirke, og ordfører Lise Berger Svenkerud er vertskap. Utenfor kirken ønsker Svenkerud velkommen før hun gir ordet videre til avdelingsdirektør Aud M. Riseng i Statens vegvesen, som skal holde appell.

Det blir også kulturinnslag fra elever ved Våler kulturskole.

Til sammen tennes 260 lys for omkomne og skadde på vegene i Hedmark i 2018.

– Samtidig skal de minne oss om at arbeidet for å nå nullvisjonen om ingen drepte eller hardt skadde i trafikken må fortsette, og at alle har et ansvar for at det skal være trygt å ferdes på vegene. Lysene langs vegen skal være tent fra klokka 15, opplyser Marit Nyhuus i Statens vegvesen og Hedmark trafikksikkerhetsutvalg (HTU).

Pårørende inviteres til lukket samling

Ti mennesker mistet livet i trafikken i fylket i fjor, og lysene tennes langs fylkesveg 508, Vålgutua, fra sør mot Våler sentrum.

Markeringen følger samme opplegg som tidligere år. Pårørende til alle de omkomne er invitert til en egen, lukket samling klokka 16 på kommunelokalet i Våler sentrum, der ordfører og øvrige myndighetspersoner er til stede.

– Her får pårørende anledning til å samles i sorg og omsorg, samtidig som de gis mulighet til å snakke med politiet og andre som kjenner ulykkene og hva som ble gjort på ulykkesstedet, sier Nyhuus.

Åpent hus

Markeringen avsluttes i Våler kirke der biskop Solveig Fiske og sokneprest Einar Olav Vannebo deltar. Der blir det i tillegg kulturinnslag med Vaaler sangforening og Victoria Oftestad.

Etter markeringen er det åpent hus på fellesarealet inne i kirken.

Hedmark trafikksikkerhetsutvalg (HTU) er ansvarlig for markeringen i samarbeid med Politiet, States vegvesen, Den norske kirke, Midt-Hedmark brann- og redningsvesen, Trygg Trafikk og Våler kommune.

Dette blir 25. gang trafikkulykkene i Hedmark markeres på denne måten.

Artikkeltags