– Nå høster vi fruktene av Park

Artikkelen er over 1 år gammel

Gründer- og næringshuset Park har feiret sin ettårsdag. Leietakerne mener huset har betydd enormt mye for hele regionen.

DEL

– Flere flytter hit, flere etablerer arbeidsplasser og vi har fått en økt stolthet av å være fra Hedmarken. Vi får til mer i fellesskap, sier direktør hos Hamarregionen Utvikling, Eli Bryhni, om effekten av etableringen av nærings- og gründerhuset Park.

Hun og flere andre leietakere og inviterte gjester holdt taler da huset nylig markerte sitt ettårsdag.

Det ble fingermat og bobler i glassene, og en rekke lovord for Park.

– Hvorfor er Park viktig? Det er viktig for synlighet, merkevarebygging, innovasjon, rekruttering, læring, forskning, utvikling, bedriftsetablering, nettverksbygging og internasjonalisering, sa instituttleder ved Høgskolen i Innlandet, Marit Strandvik.

I sin tale dro Bryhni blant annet fram at nå har Hamar fått ry på seg for å være Norges spillhovedstad:

– Vi har nådd dette målet. Nå må vi våge å tenke større. Nå skal vi være et fyrtårn i hele Norden! Vi må våge å ta en ordentlig posisjon.

– Hvordan har dette året vært, Bryhni?

– Vi hadde en runde der folk fikk velge å si et ord om Park, og da dukket ordene opp: «gøy», «positivt», «nyskapende», «inspirerende» og «kreativt». Jeg går for «fantastisk», sier Bryhni.

– Vi har turt å satse litt, og får igjen for det. Vi høster nå fruktene av samarbeidsarenaen Park, sier Bryhni.

– Nå har dere fått virke i Park i et år. Hvordan fungerer huset i hverdagen?

– All ære til utleier Utstillingsplassen, som har gjort dette skikkelig. Det var en krevende prosess helt fram til oppstart, men man har fått til et svært funksjonelt hus, selv om det er mye kriker og kroker. Det har blitt en veldig god energi i huset, og Park er rigget for å tåle endring.

– Og veien videre?

– Nå er det fullt i Park. Ambisjonen er nå få et nybygg, rett i nærheten, som en forlengelse, og at vi kanskje får til noen noder rundt omkring i regionen.

– Og kunsten blir å få til at samskapingen i huset får et enda bredere nedslagsfelt.

Park ligger i Midtbyen og ble etablert av EON Reality Norway, AVR Institute Norway (eies av Hamar og Elverum kommuner,) Hamar Game Collective, Høgskolen Innlandet, kommunene i Hamarregionen, Hamarregionen Reiseliv og Hamarregionen Utvikling.

Huset er på 6.000 kvadratmeter, og huser i dag VR-selskapet EON Reality, bedriftene i Hamar Game Collective, Hamar-regionen Utvikling, Høgskolen i Innlandet (AR/VR- og spillstudium) i tillegg til rundt 40 gründerplasser.

Artikkeltags