Vinneren av Idrettsprisen 2021 er Therese Bruer Larsen, og hun får prisen for sin innsats for NMK Elverum.

Det skriver Elverum kommune på sine nettsider.

Det er en tradisjon at Elverum kommune og idrettsrådet hedrer de som har blitt norsk mester eller fått medalje i et internasjonalt mesterskap. Første året markeringen skjedde var i 2009. I fjor ble det ingen markering på grunn av koronapandemien, derfor ble det en dobbel markering i år, der mestere fra 2020 og 2021 ble hedret.

Norgesmester tre år på rad

Markeringen skjedde i pausa i håndballkampen mellom Elverum og Kristiansand Topphåndball foran en nærmest fullsatt håndballhall på Terningen Arena.

En av dem som ble hedret er skytteren Therese Løvhaug. Hun ble norgesmester både i 2020 og 2021, og har allerede blitt norgesmester i år. Altså tre år på rad.

– Det er veldig gøy å bli hedret på denne måten i Terningen Arena med så mange folk på tribunen, sier Løvhaug.

Alle mesterne ble ropt opp, og fikk hver sin rose av ordfører Lillian Skjærvik og Martin Gudbrandsgaard fra Idrettsrådet.

– Vi synes det er veldig fint å hedre våre lokale mestere her i Terningen Arena. De legger ned en enorm jobb for å nå sine mål, og er gode forbilder for de yngste utøverne. Vi er veldig stolte over å ha så mange mestere i løpet av et år. Det er utøvere fra ti forskjellige idretter her, og det viser mangfoldet vi har i Elverum, og det er vi stolte over, sier ordfører Lillian Skjærvik.

Bruer Larsen fikk Idrettsprisen 2021

Elverum Idrettsråd deler ut Idrettsprisen hvert år, og formålet med prisen er å gi en påskjønnelse til idrettsutøvere, lag og enkeltpersoner innen idretten – med prestasjoner som utmerker seg. Vinneren av Idrettsprisen 2021 er Therese Bruer Larsen, og hun får prisen for sin innsats for NMK Elverum. Prisen består av et diplom og en sjekk på 10 000 kroner.

Her er begrunnelsen fra juryen:

«Vinneren av Idrettsprisen 2021 er født og oppvokst i Asker, men flyttet til Elverum i 2012. Vinneren har vært aktiv i Norsk Motor Klubb (NMK) Drammen før vinneren kom til Elverum, og ble leder av hovedstyret i NMK Elverum på årsmøtet i 2014.

Det var et helt nytt styre i klubben og vinneren begynte med en gang jobben med å etablere god struktur og gode rutiner. Vinneren er veldig flink til å motivere folk rundt seg, og legger godt til rette for at folk skal kunne gjøre en god jobb. NMK Elverum har investert i masse utstyr som gjør jobben lettere både før, under og etter arrangementer. Vinneren er delaktig i flere grener i klubben under arrangementene og er med på å lage gode løp og sikrer god inntjening. Alt dette harde arbeidet har over de senere årene resultert i at NMK Elverum har blitt en av de største NMK-klubbene i antall medlemmer. Gjennom hennes innsats har Starmoen Motorsenter utviklet seg til et anlegg som holder høy standard også på landsbasis. Vinneren har også hatt verv i NMK sentralt.

For sin innsats her i NMK Elverum har vinneren også mottatt prisen som «Årets Drivaksel» fra Norsk Bilsport. Dette er en høythengende pris som deles ut til personer som har gjort en ekstraordinær innsats for sporten.»

Mestere 2020:

Skiskyting: Stian Fedreheim, NM fellesstart.

Hundekjøring: Mina Flathagen NM + sølv og bronse, EM.

Håndball: Elverum Håndball Herrer/Mads Fredriksen, NM.

Rifleskyting: Ruben Andre Myrset, NM halvmatch.

Therese Løvhaug, NM lag i paraklassen.

Alma Magnor, NM lag i paraklassen.

Ikke til stede:

Turn: Niklas Syverhus, NM ringer.

Didrik Rotbakken Gundersen, NM frittstående.

Rifleskyting Jostein Mehl, NM lag i paraklassen.

Mestere 2021:

Friidrett: Marcus Henriksen, NM-junior spyd (66,86).

Orientering: Sander Tonjer Fingarsen, 2 x MN-junior sprint og nattorientering.

Functional Fitness: Seher Kaya, VM Bronsemedalje i Functional Fitness.

Skyting: Therese Løvhaug, NM 50m miniatyrrifle 60 sk ligg.

Svømming: Eirik Vagstad Brunstad, NM på 100m bryst kortbane.

Langrenn: Maiken Caspersen Falla, NM sprint.

Ikke til stede:

Friidrett: Jonathan Quarcoo, NM-senior 200m.

Håndball: Erik Thorsteinsen Toft, dansk cupmester håndball.