Gå til sidens hovedinnhold

Hele birkenfestivalen er avlyst: – En veldig trist dag for alle som er glad i Birken

Artikkelen er over 1 år gammel

På et frivillighetsmøte i Håkons hall tirsdag kveld bekrefter daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen, at hele arrangementet blir avlyst. 

Torbjørnsen var tydelig preget da han ga beskjeden på scenen foran de frivillige på det som skulle vært en kick off for arrangementet i Håkons hall.

– En veldig trist dag

Han forteller at styret i Birken var enstemmig i at de måtte ta denne avgjørelsen.

– Dette er en veldig trist dag for alle som er glad i Birken, sier han til GD.

De var aldri i tvil om at de måtte avlyse etter at de nye rådene kom fra Folkehelseinstituttet, og valgte å ta beslutningen av hensyn til folks helse og alvoret i situasjonen.

Les også

Hele Birkenfestivalen er avlyst: – En alvorlig økonomisk situasjon for selskapet

Alle arrangementer avlyses

På sine hjemmesider skriver Birken at alle arrangement i Birken Skifestival i perioden 14.–21. mars avlyses etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet.

– Vi tar ansvar i den nasjonale dugnaden om å begrense smitte av coronaviruset. Vi lytter selvfølgelig til de pålegg og råd som nasjonale helsemyndigheter gir. Hensynet til deltakere, frivillige og alle involverte kommer i første rekke – ingen skal bli syke i forbindelse med Birkens arrangement. Det eneste riktige for oss nå er å avlyse alle arrangement i perioden 14.–21. mars, sier Eirik Torbjørnsen i pressemeldingen.

Disse arrangementene avlyses: Ingalåmi, Ungdomsbirken, BarneBirken TurBirken 28/54 km, SkøyteBirken, StafettBirken og Birkebeinerrennet 20.–21.

Det opprettes en refusjonsordning til Birkens deltakere der deler av startordningen vil bli refundert. Birken vil informere sine deltakere om det praktiske rundt refusjonsordningen fortløpende, deltakere trenger derfor ikke ta kontakt for å få tilbakebetaling.

Kommentarer til denne saken