Grete ga bort pianoet sitt til sjukehjemmet

GA ET PIANO I GAVE TIL MOEN: Grete Bakken (th) ga et piano til Moen Venneforening. Mannen, Arild Bakken tester tangentene. Finn Myreng i venneforeningen og avdelingsleder Rita Dybdal er glade og takknemlige for gaven.

GA ET PIANO I GAVE TIL MOEN: Grete Bakken (th) ga et piano til Moen Venneforening. Mannen, Arild Bakken tester tangentene. Finn Myreng i venneforeningen og avdelingsleder Rita Dybdal er glade og takknemlige for gaven. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Grete Bakken hadde to pianoer. På Moen trengte de et nytt. Så da ga hun likeså godt bort det ene.

DEL

Det er ikke uvesentlig for gaven at ektemannen Arild Bakken bor på Moen sjukehjem. Arild spilte piano i Christianfjeld Jazzorkester i over 30 år, og mottok diplom for sin sinnrike spillestil. Mange i Elverum har hatt stor glede av å høre orkesteret i mange sammenhenger, og som tradisjon på Elverumsdagene, både på Lokket og ved Glomma rett før fyrverkeriet fredag kveld.

Nå har helsa satt sin begrensning for pianospillingen. Men når Grete triller han bort til pianoet, legger han hånden på tangentene og slår noen toner. Og så ser han på Grete og smiler varmt.

– Vi hadde to pianoer. Sist gang Arild bodde her, for et par år siden, mente Arild at de trengte et nytt piano. Så da ga jeg bort dette her, sier Grete Bakken.

– De gjør så mye fint for beboerne

Pianoet ble gitt til Venneforeningen på Moen i oktober. Her kan beboere, pleiere og musikere som jevnlig er på besøk, traktere tangentene.

– Hvorfor ville du gi pianoet til venneforeningen?

– Jeg synes de gjør så mye bra for beboerne her på Moen. De lager i stand både musikk og bevertning. Og jeg merker godt på Arild at han liker det. Bjørn Spellemann var her, det likte Arild veldig godt. De lager pizza-aften, ja de gjør så mye, sier Grete.

Finn Myreng får ting til å skje i venneforeningen, og nå har han skaffet Anita Hegerland den 28. november. I desember, når det skal serveres julemat, står venneforeningen for noe godt i glasset. Nærmere jul vil det være folk fra venneforeningen som kler seg ut som nisser og går rundt på avdelingen.

– Alle beboerne vil få gaver, sier Finn.

Takknemlige for pianoet

Han er veldig glad og takknemlig for den flotte gaven fra Grete Bakken, og er sikker på at mange vil få glede av det.

Rita Dybdal er avdelingsleder på Moen.

– Vi er kjempeglad for pianoet fra Grete. Det gamle låt ikke i det hele tatt. Og for et sykehjem er det ikke råd til å skaffe et piano, sier Dybdal.

Så slår hun noen toner på pianoet, og Arild hører tonen og nynner litt.

Artikkeltags