Høie vil gjøre det lettere å hente legevikarer fra utlandet igjen

ENDRER: Helseminister Bent Høie endrer regelverket sitt, som han har fått kritikk for at ble for rigid og komplisert.

ENDRER: Helseminister Bent Høie endrer regelverket sitt, som han har fått kritikk for at ble for rigid og komplisert. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Helseminister Bent Høie (H) vil gjøre endringer i refusjonsforskriften etter kritikk om at det nye regelverket har gjort det vanskelig å skaffe legevikarer.

DEL

Refusjonsforskriften er en del av endringer i regelverket som ble innført for å sikre kompetente ansatte. I praksis har forskriften imidlertid gjort det vanskelig for kommuner som pleier å hente inn vikarer fra andre nordiske land, å fortsette med den praksisen.

Helseminister Bent Høie sier ifølge Nationen at han forstår problemene regelverket har skapt. Saken sendes ut på høring nå.

– Vi kommer til å gjennomføre en rask høringsrunde, før vi gjør endringer i refusjonsforskriften. Da vil det være mulig å ansette vikarer i inntil ett års vikariat, for eksempel om sommeren.

Høie sier myndighetene har fått flere tilbakemeldinger fra kommuner og fastleger som har vært bekymret for om de ville få på plass vikarer til sommeren på grunn av regelverket.

– Forskriften skal endres før sommeren, og det betyr at kommunene kan planlegge opp mot endringene som kommer, lover han.

(©NTB)

Artikkeltags