Gå til sidens hovedinnhold

Helsepolitikere kommer på «reparasjonstur» til Elverum

Artikkelen er over 2 år gammel

Stortingets helse- og omsorgskomité utelot sykehuset i Elverum på sin tur til Innlandet i mars. Nå opplyser stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap) at deler av komiteen skal besøke sykehuset i Elverum 6. mai.

I mars besøkte Stortingets helse- og omsorgskomité alle sykehusene i Innlandet, som konkurrerer om å bestå også etter at Mjøssykehuset er realisert. Unntaket var sykehuset i Elverum, som ikke sto på programmet.

Dette vakte sterke reaksjoner. Elverum Aps Jørn Øversveen og Elverum Høyres Yngve Sætre gikk hardt ut:

– Jeg synes det er uholdbart at Elverum sykehus er utelatt. Det er veldig viktig at komiteen får et helhetlig bilde av alle de aktuelle sykehusene og de mulighetene som finnes der, sa Øversveen.

Fungerende ordfører Arnfinn Uthus (Sp) fikk møte komiteen i Moelv og benyttet anledningen til å invitere dem til Elverum. Nå er det klart at deler av komiteen kommer til Elverum 6. mai. Stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap), som selv sitter i komiteen, sier at både komitéleder Geir Jørgen Bekkevold (KrF), Erlend Larsen (H) og trolig også Kjersti Toppe (Sp) blir med i tillegg til ham selv.

– Videre skal vi invitere med både hedmarksbenken og opplandsbenken. Det er allerede klart at Aps Rigmor Aasrud blir med til Elverum, sier Hagebakken.

Besøket blir på to og en halv time, og ifølge Hagebakken skal tiden brukes til å få en orientering om sykehuset i Elverum og en omvisning der.

Les også

– Stor interesse for å besøke sykehuset i Elverum

Les også

Fikk kritikk: – Har tenkt meg til Elverum med det første, sier komitémedlem Hagebakken

Les også

Elverum inviterer helse- og omsorgskomiteen på Elverum-besøk

 

Kommentarer til denne saken