– Heng gjerne opp sløyfer og blomster på Gamlebrua i helgen

INITIATIVTAKERE: Fra venstre: Anette Berger, Trine Granheim Hansen og Kine Bakke.

INITIATIVTAKERE: Fra venstre: Anette Berger, Trine Granheim Hansen og Kine Bakke. Foto:

Anette Berger, Trine Granheim Hansen og Kine Bakke med oppfordring til elverumsingene.

DEL

I kjølvannet av mandagens hendelse på Strandstykket i Elverum, der flere ungdommer og deres foreldre var involvert, har politiet opprettet flere saker som omfatter hatefulle ytringer, skadeverk, trusler, kroppsskade og krenkelser.

I helgen som kommer oppfordrer tre initiativtakere Elverums befolkning til å ta turen til Gamlebrua for en stille markering.

– Heng gjerne opp sløyfer og blomster. Det handler om at vi i Elverum har lyst til å vise hva vi står for. Her er alle ønsket, sier Anette Berger.

Hun sier videre at det er viktig folk ikke sitter i stillhet og ser på at ting foregår.

– Det er viktig at vi får fram gode holdninger og viser hvem vi er. Det er mange fine folk i Elverum, vi trenger bare et lite spark for å mobilisere og gjøre ting synlig - både nå og i framtida, sier Berger, som sammen med Granheim Hansen og Bakke, planlegger et større arrangement til høsten.

– Arrangementet er enn så lenge kun i idéfasen, men vi ser for oss et arrangement for å skape et mer inkluderende Elverum hvor man ikke trenger å føle på at man er annerledes. Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra, hvordan du ser ut eller hvilken legning du har. Alle i Elverum er like mye verdt og skal være trygge, sier trioen samstemt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken