Torsdag kastet Tore Våge seg utfor en klippe ved båthavnen i Agnefestveien på svimlende 31,5 meter.

22-åringen satte med det ny verdensrekord i dødsing.

Kan hoppe høyere

Den tidligere uoffisielle verdensrekorden tok nordlendingen Ken Stornes, som bor i Elverum, sist sommer da han dødset fra en 31 meter høy klippe i Harpefoss.

– Alternativet til perfekt er at det går skikkelig galt. Lander man feil fra slike høyder svømmer man ikke derfra, sa Ken til Østlendingen etter den utrolig verdensrekorden i fjor sommer.

Da trodde han selv han hadde mer inne.

– Jeg tror det er mulig å hoppe rundt 40 meter. Men det krever absolutt perfeksjon. Og skal man ta en slik sjanse, må den være ekstremt velkalkulert. Da jeg hoppet 31 meter, var det fordi jeg visste at jeg hadde det inne, sa han den gangen, og mente selv det ikke var noe poeng i å prøve å slå sin egen verdensrekord.

Nå spørs det om han ikke må se seg om etter et nytt stunt likevel.

Maks

– Det er selvfølgelig digg å si at det er jeg som har verdensrekorden, men det er ikke noe jeg går rundt å skryter av, sier Tore Våge som ikke helt har rukket å tenke over hvordan det føles å være ny verdensmester.

– Nå har jeg nådd min maks høyde, jeg skulle bare over 30 meter så nå er jeg fornøyd.

Se video av den utrolige prestasjonen.

Hadde ingen plan om å ta verdensrekord

Da Tore Våge våknet torsdag morgen var han uvitende om at han denne dagen skulle sette ny verdensrekord i dødsing.

– Tidligere har jeg dødset fra en klippe på 25 meter litt nedenfor, så denne gangen var planen å gå opp til 28 meter. Vi målte hvor dypt det var i vannet og fant så klippen på 31,5 meter som vi klatret opp for å sjekke om det var mulig å hoppe fra. Og det var det, forteller den nye verdensmesteren til Lyngdals Avis.

– Jeg kjente ingen smerte da jeg traff vannet, hoppet gikk såpass greit. Utenom håndleddet jeg knakk er kroppen ellers fin.

Han vil likevel ikke anbefale noen andre å dødse fra 31 meter.

Invitational Døds Challenge

– Jeg trives godt med å dødse, så jeg kommer til å fortsette med det.

Lyngdals Avis snakker med Tore Våge på vei til Lillesand hvor han og resten av landets fremste og mest profilerte dødsere er invitert til Sup & Stup-festivalen i Lillesand. Lørdag konkurrerer han der under Invitational Døds Challenge foran tusenvis av tilskuere.

Tidligere har lyngdølen også deltatt på VM i dødsing. Her bedømmes dødsingen hovedsakelig ut i fra triks og stil i luften.

– Det blir litt vanskelig å trene frem mot VM akkurat nå med brukket hånd, men det er noe jeg ser veldig frem til, og skal nok få til på et vis.