Gå til sidens hovedinnhold

Her blomstrer det etter nyåpningen: – Virkelig på rett veg

Tre-fire måneder etter nyåpningen har antall lånetakere ved biblioteket økt med 111. Hele 107 av disse bruker muligheten med meråpent bibliotek.

Det betyr at man har låne- og adgangskort som gjør det mulig å komme seg inn og låne og lese til alle døgnets tider.

– Det hele skjer etter koronareglement og restriksjoner. Og det er virkelig gledelig at så mange bruker tilbudene vi har, sier biblioteksjef i Våler, Eva Øiseth Wenstad.

Foregår mye

Det var i fjor høst biblioteket i både nye - og tidligere lokaler i bankbygget og tilbygg ble tatt i bruk. Til den offisielle åpningen tidlig i oktober var mellom 600 - og 700 personer innom. Og etter det har folk brukt biblioteket mer enn noen gang.

– Det foregår mye i biblioteket nå. Det er brukere som låner, småbarnsfamilier er innom med sine små og bruker det nye arealet med spennende tilbud for dem med blant annet tegnekrok, ungdommer har drevet leksehjelp, vi har hatt klassebesøk. Det var spesielt før jul det var en solid strøm til biblioteket som var et møtested for mange. Jeg håper virkelig at alle forhold blir slik at dette kan fortsette for fullt, sier biblioteksjefen.

– Det er veldig moro og fint at vi har fått til dette, fortsetter hun.

Mer meråpent

Mange bruker altså meråpent-tilbudet. Biblioteksjefen tror det kan henge mye sammen med pandemien, og at brukerne finner sine tider når det passer i forhold til avstand og restriksjoner.

– Det er veldig mange som i denne perioden har benyttet seg av næråpent. Totalt sett er det virkelig på rett veg med bruken av biblioteket. Det har også vært bruk til en del møter med ikke så stort antall deltakere. Nå håpe jeg at pandemien snart tar vegen vekk, slik at vi kan få ytterligere økning , sier Eva Øiseth Wenstad.

Blant nye tilbud som alt er prøvd ut og er blitt populære, og som etter all sannsynlighet kommer til å trekke enda flere etter hvert, er trim for kropp og sinn. Det består av en halvtimes trimøvelser og en halvtime der man leser og diskuterer forskjellige tekster og temaer. Yoga står også på programmet.

Kommentarer til denne saken