(Hamar Dagblad)

Sveip bildene over for å se flere motiver fra kurset.

Fakler og rød løper utenfor Vinmonopolet i Hamar da de som første polbutikk i Norge fikk bruke sine egne lokaler til vinkurs.

Det måtte kursing og søknader om skjenkebevilling til for å få til kurset, som har fått grønt lys fra hovedkontoret i Oslo.

Nå har både leder og nestleder skjenkebevilling og lov til å skjenke på lageret til Vinmonopolet.

Å nyte alkohol i et polutsalg har vært forbudt, men nå har man åpnet for vinkurs:

– Spennende konsept, sa Sturla Winther Johansen, som stilte opp på det historiske vinkurset, som hadde tittelen «Lær å smake rødvin».

– De kursene jeg har vært på tidligere har kombinert vin med mat. Denne gangen er det bare vin. Men jeg gleder meg til å lære meg litt om Frankrikes viner, supplerer Odd-Arne Pram.

Røde viner er tema for kvelden, og man er innom franske viner, men begge har italienske viner som favoritter.

– Gjennom jobben reiste jeg mye i Italia. En favoritt har blitt Ripasso, sier Pram.

Vinmonopolets butikksjef i Hamar innrømmer at han var spent på responsen, men det første kurset fylte seg opp raskt:

– Folk likte tydeligvis konseptet. Vi er fullsatt, med kunder fra hele regionen til stede. Vi er veldig positivt overrasket over interessen.

Blir Hamar-modellen en suksess kan det blir flere kurs med alkoholservering ved norske pol.

– Vi i Hamar går foran, kjedekontoret er spent og stiller med to representanter her i dag, røper Lillemæhlum.

Til kursholderne måtte Lillemæhlum fortelle om hvordan kurslokalene så ut for kort tid tilbake, under julerushet.

– Det var så vidt vi klarte å smyge oss inn blant varene, og ikke mange hadde troen på at vi skulle klare å holde et kurs her i dag. Men, vi har ryddet og vasket. Og vi tok en ordentlig innspurt. Vips, så er vi her i dag!

Kurset i franske viner er det første av 12 kurs som Vinmonopolet i Hamar skal avvikle i år. Det er plass til 27 deltakere ved hvert kurs.

Her er de neste kursene:

Bli kjent med Burgund (19. februar). Lær å smake rødvin (12. mars). Klassisk, italiensk rødvin (9. april). Musserende vin (23. april). Chablis – verdens beste hvitviner? (21. mai). Lær å smake hvitvin (11. juni). California (27. august). Lær å smake rødvin (17. september). Klassisk, italiensk rødvin (15. oktober). Klassisk, fransk rødvin (12. november). Lær å smake rødvin (26. november). Bli kjent med rødvin fra Piemonte (3. desember).