Her er 90 turforslag til deg som vil ut i frisk luft – uten å gå i kø

UT PÅ TUR: Margrete Ruud Skjeseth, daglig leder i Hamar og Hedemarken Turistforening, er stolt av jobben som er gjort med å samle 90 turforslag i ei praktisk håndbok.

UT PÅ TUR: Margrete Ruud Skjeseth, daglig leder i Hamar og Hedemarken Turistforening, er stolt av jobben som er gjort med å samle 90 turforslag i ei praktisk håndbok. Foto:

– Dette er akkurat det vi trenger nå, sier Margrete Ruud Skjeseth i Hamar og Hedemarken Turistforening, som gir ut bok med 90 turforslag.

DEL

– En nyhet av det glade slaget, sier Ruud Skjeseth om bokutgivelsen, som kommer midt oppi koronakrise og krav om å holde avstand til hverandre. Så hva gjør man, når det kribler etter å komme seg ut, men «alle» går på de samme stiene, eller folk flokkes på de vante stedene i sentrum?

Svaret kan være å finne i boka «90 turer», med tekst, bilder og kart som viser veg ut i naturen i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker. Her beskrives hvordan du finner fram til «Jordbærkirka» i Vallset og Kvitberget i Romedal. Er det folksomt på Ottestadstien, kan du prøve Rondanestien. Du kan følge kulturstien Korpreiret rundt eller gå fra Savalsetra i Løten. Målet er å inspirere folk til å gå nye turer og bli bedre kjent, enten de bor i regionen selv, eier hytte eller de kommer tilreisende.

Bakgrunnen for boka er at Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) er 90 år i år.

– Denne turboka har vi jobbet med lenge, sier Margrete Ruud Skjeseth, som er daglig leder i HHT.

Hun kaller det et dugnadsprosjekt, for her har mange bidratt med ideer og innhold. Og nå som turisthytter og mange utsalgssteder er stengt, må også jobben med å få boka ut til kundene gjøres på dugnad. Det er blant annet mulig å bestille turboka og få den levert i postkassa, opplyser Ruud Skjeseth.

Boka blir gitt i gave til alle barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i de fire kommunene, takket være støtte fra flere bedrifter og bidragsytere.

Artikkeltags