Allerede i 2014 ga regjeringen tillatelse til at polutsalgene kan ha åpent på valgdager, pinseaften, påskeaften og nyttårsaften. Påskeaften har polet imidlertid hatt stengte dører grunnet tariffestede fridager, men fra 2017 gjaldt en ny avtale.

Stenger 15.00 på påskeaften

Det betyr at du får en luke midt i påsken til å etterfylle om godsakene tar slutt skjærtorsdag eller langfredag: Polet holder åpent mellom klokken 10 og 15 påskeaften.

Ifølge Vinmonopolet er det lokale variasjoner. Du kan sjekke ditt lokale polutsalg hos Vinmonopolet .

Skal du gjøre innkjøpene onsdag, må du være obs på at alle utsalg stenger senest klokken 15, noen allerede klokken 14.

Som før er polutsalgene stengt skjærtorsdag, langfredag, 1. påskedag og 2. påskedag.

Ølsalg i påsken

Salg av alkoholholdig drikk opptil 4,7 prosent kan som hovedregel skje fra kl. 08 til kl. 18. På dagene før søndager og helligdager skal salget som hovedregel opphøre kl. 15.00.

De enkelte kommunene kan imidlertid innskrenke eller utvide dette til kl. 20.00 på hverdager og til kl. 18.00 på lørdager og dager før helligdager.

Det betyr at salg av alkohol i butikken på onsdag før skjærtorsdag etter lovens hovedregel kan skje fram til 15, men maksimalt fram til kl. 18.00.

Det er viktig at du undersøker hva som gjelder for din kommune og de butikkene det gjelder. I Fredrikstad kommune kan man for eksempel selge alkohol til kl. 18.00 onsdag før skjærtorsdag. Påskeaften kan man selge alkohol mellom klokken 08.00 og 16.00.