Her er de nye datoene for borgerlig konfirmasjon

NYE DATOER: Generalsekretær Trond Enger har måttet finne nye dagoer for 400 konfirmasjonsseremonier rundt omkring i landet.

NYE DATOER: Generalsekretær Trond Enger har måttet finne nye dagoer for 400 konfirmasjonsseremonier rundt omkring i landet. Foto:

Konfirmasjonene i vår er utsatt på grunn av koronaviruset. Nå har Humanetisk Forbund funnet nye datoer.

DEL

– 17.mars avlyste vi alle vårens konfirmasjonsseremonier. Nå, to uker senere, tilbyr vi ny seremoni til alle våre konfirmanter!, sier generalsekretær Trond Enger.

Det er snakk om 400 konfirmasjonsseremonier, arrangert i rådhus, kulturhus og samfunnshus landet rundt.

– Selvfølgelig skal våre konfirmanter få en fin og verdig seremoni, sier Robert Karlsen, leder for Human-Etisk Forbund Hamar og omegn lokallag.

– Det er alltid kjedelig når det blir endringer i oppsatte planer, men i denne situasjonen hadde vi ikke noe annet valg enn å være tidlig ute med å avlyse vårens seremonier. Nå er vi veldig glad for å kunne gi konfirmantene og deres familier en ny seremonidato, og håper at alle vil se dette som en god løsning i en vanskelig situasjon.

I Elverum er den nye datoen 24. oktober.

– Vi planlegger seremoni i Terningen Arena lørdag 24. oktober. Alle konfirmantene har fått invitasjon med svarfrist etter påske, sier leder i Human-Etisk Forbund Elverum og omegn lokallag, Hallgeir Elvehøy til Østlendingen.

Høstens seremonidatoer for 204 konfirmanter på Hedmarken er som følger:

Hamar (Scandic Hotell Hamar): 31. oktober (tre seremonier samme dag).

Stange (Ilseng samfunnshus): 7. november (tre seremonier samme dag).

Løten (Løten kino): 26. september.

Ringsaker (Moelv kulturhus): 31. oktober (tre seremonier samme dag).

– Humanistisk konfirmasjon er Human-Etisk Forbunds største aktivitet. I 2020 har 20 prosent av 15- åringene valgt å konfirmere seg hos oss. Å sørge for at de også skal få den gode opplevelsen som en felles, høytidelig seremoni er, har vært vår absolutt viktigste oppgave siden koronarestriksjonene ble innført, sier Enger.

– Vi vet at konfirmasjonsseremonien betyr mye for konfirmantene og deres familier. Vi håper at situasjonen tillater oss å gjennomføre disse når vi kommer dit.

– Samarbeidet mellom frivillige, tillitsvalgte og ansatte har vært helt formidabel. Jeg blir glad og takknemlig over å se den innsatsen organisasjonen legger ned for å ivareta konfirmantene våre, som vi er så stolte av, avslutter Trond Enger.

Artikkeltags