– Del én av rundbana, det vi kaller for «pumptrack» ble ferdig i fjor, og nå har vi fått på plass tre kilometer med en god del tekniske utfordringer, forteller leder i Elverum CK, Kjell Bjertnes.

Men det er altså mer i vente:

– Vi har planlagt en utvidelse på ca. to kilometer, og da vil standarden bli så god at vi kan kalle det en norgescup-løype. Da vil det også være mulig å arrangere NM i traseen, forteller Bjertnes.

Han ser for seg at utvidelsen kan skje allerede neste år, men enn så lenge er det mulig å ha mye moro i de tre kilometerne som allerede er på plass.

– For alle

– Løypa er veldig morsom, og har partier med sand, hopp, det er et steinsprang og en steinrøys: masse utfordringer for dem som har lyst til å utfordre seg litt, men man kan også velge alternative og enklere spor om man ønsker det, sier sykkelsjefen, som understreker at bana er for alle:

– Denne kan man bruke uansett hvilket nivå man er på. Man kan også gå på beina, om man ønsker det – det eneste vi forutsetter da, er at man går med kjøreretningen, og at man trekker seg ut av løypa når syklistene kommer. Det er de som har forkjørsrett, påpeker Bjertnes.

Elverum CK trener i anlegget tre ganger i uka, men det er stor aktivitet hver eneste dag.

– Det er folk der nesten hele tiden. I pumptracken kryr det av under hver dag, og vi har satt ut benker og bord slik at de voksne har et sted og sitte mens barna koser seg i løypa, påpeker Bjertnes.

Lovpriser dugnadsinnsatsen

Onsdag var det offisiell åpning av anlegget, som har kostet rundt 1,5 millioner kroner.

– Vi har fått litt over 500.000 i tippemidler, og resten har kommet fra egen kasse og fra dugnadsinnsats, forteller Bjertnes, som er full av lovord om jobben som er lagt ned.

– Det har vært en dugnadsånd som det nesten ikke er mulig å forestille seg. Det har vært organiserte dugnader, og folk har stilt opp på fritiden sin utover det vi har bedt om. En god del av gravearbeidet er gjort av Lars Haugen, som har masse erfaring med å bygge slike baner, så dette har blitt veldig bra, konstaterer Bjertnes.