Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du lese, surfe på nett – og låne en landsbysykkel

Artikkelen er over 2 år gammel

Oslo har sin bysykkel. Nå har Flisa fått sin landsbysykkel som en av de første landsbyene i landet. – Jeg vil tro at det er mange som kan tenke seg å låne en slik for en snartur rundt om i landsbyen. Ikke minst bør det være aktuelt under martn.

Det sier Malin Jansson, biblioteksjef i Åsnes, og Erik Aagaard i landsbyen Flisa. Det er ved biblioteket at man kan komme inn, registrere seg og låne en sykkel for dagsbruk i og rundt landsbyen Flisa. Foreløpig er det to sykler til dette prosjektet. Men blir pågangen stor, vil man kjøpe inn flere. Og opprådd blir man uansett ikke, for gjennom utlånsordningen BUA er det 10 sykler ekstra som også kan brukes som landsbysykler.

– Vi har stor tro på dette. Lettvint for dem som skal en snartur rundt på Flisa uten at de nødvendigvis må bruke bilen. Vi tror at dette er et tiltak som kan videreutvikles, sier Jansson og Aagaard.

Raskt og enkelt

Landsbysykkelen skal være en rask og enkel løsning for dem som har behov for en snartur i landsbyen. Det er noen landsbyer ellers i landet som har startet med god erfaring. Men de er ikke mange. Landsbyen Flisa er en av de aller første.

– Det har en miljøside også. I tillegg til å komme raskt og smidig fram i trafikken på Flisa, ikke minst under SolørMartn, blir det heller ingen forurensning av sykkelbruken. Mange kjører til Flisa for å gå på jobb. Vet de en dag at de må ut en snartur i landsbyen, kan de stikke innom her og låne en sykkel, sier Malin Jansson og Erik Aagaard.

– Går det an å bygge sykkelturisme i og rundt landsbyen Flisa?

– Det gjør det helt sikkert. Det er alt nå flere områder egnet for sykkel. Det er på Myrmoen, i Kjølaberget og i Kjellmyra-området og i Gjesåsberget. Sykling i de områdene er kanskje mer for bruk av de andre syklene vi har her, sier biblioteksjef Jansson.

 

Biblioteket på Flisa er åpent hele sommeren med mulighet til å låne og bruke så vel landsbysyklene som terreng- og landevegssykkel ellers. Det er også barnesykler og damesykkel med kjerre i BUA i biblioteket.

Turistinformasjon

Nå er turistinformasjonen i Åsnes flyttet til biblioteket etter at gardsmatutsalget ble lagt ned. en bedre skilting til hvor turistinformasjonen holder til, har vært etterlyst lenge. Biblioteksjef Jansson håper at kommunen vil sørge for at det blir ordnet så fort som mulig.

Skilting fra riksveg 2 i begge retninger er en nødvendighet for å kunne friste folk til å sjekke hva som tilbys i turismesammenheng i Åsnes.

– Det er helt klart at det er både ønskelig og nødvendig. Vi må nesten kunne regne med at det blir ordnet, sier biblioteksjef Malin Jansson.

Kommentarer til denne saken