Det var de to antatte opprykksrivalene som møttes på Elverum stadion i samme sekund som landet åpnet opp igjen lørdag ettermiddag.

Elverum hadde invitert til Årets kamp, og flere hundre publikummere hadde funnet vegen til stadion i høstsola. At kampen ble blåst i gang i samme sekund som Norge gjenåpnet, la på ingen måte noen demper på stemningen.

Men opplendingene hadde ingen problemer med å ta på seg rollen som festbrems.

Gjøvik/Lyn har som kjent vært sterkere hele sesongen, og fram til matchen mot Elverum var de ubeseiret.

Det var dessverre for Stian Aasens menn også fasit etter at dommeren blåste av kampen.

Vertskapet kom for så vidt godt i gang på eget kunstgress, og hadde et godt grep om kampen de første 25 minuttene. Magnus Solum hadde et par-tre brukbare sjanser tidlig i omgangen, men en våken Rafael Vasquez Veloso avverget forsøkene.

Men som gjennomgangsmelodien har vært i litt for mange kamper denne sesongen, kom scoringen mot spillets gang.

Det var Ole Thomas Skogli som sendte gjestene i føringen etter en halvtime, da han headet ballen forbi Emil Holst i Elverum-målet.

Etter dette skjedde det ikke spesielt mye før dommeren blåste av til pause.

Da lagene kom tilbake på banen var det med fornyet intensitet, men nok en gang var det opplendingene som kunne juble for nettsus.

Espen Haugs menn doblet ledelsen 10 minutter ut i omgangen, da Ryan Lee Nelson gjorde et fint soloraid mot Elverum-målet.

Like etter valgte Elverum-trener Stian Aasen å gjøre et trippelbytte, noe som ga umiddelbart utslag på sjansestatistikken.

Brian Lysebo Johansen var svært nære å redusere både en og to ganger, men først sto målvakten i vegen – før et brassespark strøk stolperota.

Men nok en gang var det i motsatt ende det skulle smelle.

I det 83 minutt sørget Andreas Østerud for at lufta gikk fullstendig ut av en allerede ganske slapp Elverum-ballong da han satte inn gjestenes tredje mål for kvelden.

Kampen endte til slutt 0-3, og dermed har nok opprykkstoget både forlatt perrongen og ankommet neste stasjon uten Elverum om bord.

Gjøvik/Lyn på sin side sitter lengst fram i toget på komfort-avdelingen, og holder stø kurs mot opprykk etter sju seire av sju mulige.

Østlendingen kommer tilbake med mer!