Gå til sidens hovedinnhold

Herbert Nordrum skal spille Poppes barnebarn i storsatsingen som filmes i Trysil

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste vinter kommer oppfølgeren av klassikeren «Fjols til fjells», som spilles inn i Trysil. Flere kjente navn er å finne på rollelisten.

Det mest aktuelle navnet er Herbert Nordrum. Han skal spille barnebarnet til Leif Justers rollefigur Poppe. Nordrum er kjent fra serier som «Match» og «Unge lovende».

Det blir nye forviklinger i påskefjellet for turister, hotellstab og lokalbefolkning. Disse spilles av blant andre Bjarte Hjelmeland, Anette Hoff, Christian Skolmen, Nils Vogt og Nader Khademi.

Det er store sko å fylle. Originalfilmen fra 1957 er Norges fjerde mest sette kinofilm gjennom historien. Oppfølgeren kommer på kino 21. februar 2020.

– Vi ønsker å lage den neste norske folkekomedien. Med et stort hjerte for komedie og en brennende interesse for både påske, fjell og folk, har vi lenge jobbet med denne familiefilmen som med komiske briller leker og tøyser med nordmenns mange tradisjoner knyttet til påske. Sammen med et stjernelag av skuespillere er vi endelig i gang med innspilling i Nordens skiparadis, sier produsent Stig Hjerkinn Haug.

Innspillingen startet denne uken og skjer i sin helhet i Trysil. Lokalbefolkningen deltar også, både foran og bak kameraet.

Filmen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen og tar med skjevt blikk for seg både gammel og ny påskeferietradisjon.

Historien er slik: Den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe må brått og uventet ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart et spinnvilt kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser.

Og det blir ikke enklere når det skal legges til rette for et tradisjonelt barneskirenn, en gigantisk afterski og en respektfull feiring av påskens egentlige budskap – samtidig!

Filmen er regissert av Petter Holmsen.

Kommentarer til denne saken