Gjør sin egen «Abbey Road» for å samle inn vegbilder til Trysilkalender nummer 37

ABBEY ROAD: Kari Lise Hagen, Kari Odden og Rolf Nordal gjør sin egen versjon av Beatles' Abbey Road i Innbygda. Nå oppfordrer trioen i Trysil historie- og museumslag tryslinger til å samle inn gamle bilder av veg til lagets nye kalender.

ABBEY ROAD: Kari Lise Hagen, Kari Odden og Rolf Nordal gjør sin egen versjon av Beatles' Abbey Road i Innbygda. Nå oppfordrer trioen i Trysil historie- og museumslag tryslinger til å samle inn gamle bilder av veg til lagets nye kalender. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kalenderkomiteen i Trysil historie- og museumslag gjør sin egen versjon av Beatles udødelige platecover «Abbey Road», når de nå oppfordrer folk til å samle inn bilder til deres Trysilkalender nummer 37.

DEL

Det var Kari Lise Hagen som hadde den lyse ideen da hun, Kari Odden og Rolf Nordal, leder i historie- og museumslaget, fortalte Østlendingen om arbeidet for å skaffe bilder til den tradisjonelle og populære lokale årskalenderen.

Temaet for kalenderen, er veg.

– Vi tar gjerne en Beatles, vi. Storvegen er vel ikke akkurat Abbey Road, men jeg tror den duger, sa han fra det ene av bordene på Husets Kafé på Trysilsenteret.

Samme energi

Været var heller ikke som det var i London 8. august 1969, da det ikoniske bildet ble tatt av Iain Macmillan. I Trysil var det mandag grått, rundt null og et florlett snødrev i lufta. Men energien til Trysiltrioen var minst like god som den Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison og John Lennon genererte for snart 50 år siden.

Passende til temaet for historielagets neste kalender var det også.

– Sett fra et lokalhistorisk synspunkt, er veg veldig spennende. Det er ikke så mange tiår siden folk måtte bruke hest og kjerre for å komme seg til Elverum, og det ble jobbet med å legge jernbane til Trysil. Vi håper at folk har masse spennende bilder av veger, av vegarbeide, av presteveger, pilegrimsveger og svenskeveger, som de kan tenke seg å låne til oss, sier Nordal.

I fjor samlet historielaget inn bilder av barn i lek og arbeid, og da var responsen strålende, forteller trioen.

Solgte 810

– Vi har vel aldri fått inn så mange bilder, som vi gjorde da. I fjor måtte vi trykke opp et nytt opplag. 500 holdt ikke. Vi solgte 810, sier Kari Odden.

Hun har deltatt i kalenderarbeidet helt siden den første utgaven kom ut i 1983.

Håndballgruppa i IL Tysilgutten solgte 480 kalendre, og med kun 20 igjen til butikker og andre utsalgssteder, fant historielaget ut at det bare var å trykke opp et nytt opplag.

Salget ga en inntekt på 14.000 kroner til idrettslaget håndballgruppe og 35.000 til historielaget.

– Vi satt igjen med et lite overskudd etter å ha investert i et nytt lager i tredje etasje på Gammelskula. Det er ikke verst, sier Rolf Nordal.

Arbeidet med kalenderen vil ventelig avsluttes 20. oktober. Også denne gang blir prisen 120 kroner per stykk.

Artikkeltags