Håper at nettutgaven av dette heftet vil leses av alle unge i Trysil

- BEVEG DEG: Slagrammede Svein Andersen (80) her i mer enn 20 år jobbet for å fremme slagrammedes sak. Hans klare råd til dem er at de mål holde seg i aktivitet. Her er han i aksjon på ergometersykkelen sin hjemme i Trysil.

- BEVEG DEG: Slagrammede Svein Andersen (80) her i mer enn 20 år jobbet for å fremme slagrammedes sak. Hans klare råd til dem er at de mål holde seg i aktivitet. Her er han i aksjon på ergometersykkelen sin hjemme i Trysil. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Svein Andersen håper at den nye, digitale utgaven av heftet om den lokale krigshistorien fører til at flere som vokser opp i Trysil nå vil lære mer om hva som skjedde i Trysil under krigen.

DEL

I 1990 ga den daværende rektoren på Nybergsund skole sammen med Gunnhild Westerhaug og Hans Magnus Mobæk ut et hefte om den lokale krigshistorien i Trysil. Nå er innholdet i heftet digitalt tilgjengelig, gjennom kommunens hjemmeside.

– Jeg håper at så mange som mulig går inn her og leser om det som skjedde her i Trysil i april 1940. Nybergsund og Trysil hadde viktige roller i det som skjedde i Norge 9.–11. april 1940, og det er viktig at alle som vokser opp her i kommunen, kjenner til dette, sier Andersen.

Han har et mål om at skolene vil bruke heftet i undervisningen.

– Det som skjedde her disse dagene, har hatt stor betydning for utviklingen har i landet de siste 78 år – ikke bare i Trysil, men i hele landet. Dette bør den oppvoksende slekt være klar over.

Heftet er på 50 sider, og blir laget i forbindelse med 50-årsmarkeringen for hendelsene 9.–11. april 1940. Den gang avduket kong Olav bysten av kong Haakon VII i Kongeparken i Nybergsund.

Artikkeltags