Høgskolesuksess med voksesmerter

650 NYE STUDENTER: Sjefen sjøl, dekan Peer Jacob Svenkerud, ønsket velkommen til de nye studentene på Campus Rena.

650 NYE STUDENTER: Sjefen sjøl, dekan Peer Jacob Svenkerud, ønsket velkommen til de nye studentene på Campus Rena. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

650 nye studenter ønskes velkommen til Campus Rena denne uka.

DEL

I et fullsatt auditorium ønsket dekan Peer Jacob Svenkerud velkommen til 650 rykende ferske åmotinger.

Renate Rusten, 25 år fra Hamar og Marthe Palerud, 26 år fra Løten er to av de ferske studentene på Rena. Etter flere år i arbeidslivet, med henholdsvis utdanningsbakgrunn som vernepleie og helsefag, ville de to venninnene prøve noe helt nytt.

– Vi synes eiendomsmegler høres spennende og interessant ut, så det hadde vi lyst til å prøve.

Renate har hus og barn på Hamar, Marthe har leilighet i Løten. Da var det ikke aktuelt med Oslo, men heller et mye nærmere studiested, nemlig Rena. De skal pendle hit.

1.258 flere på fem år

Renate Rusten og Marthe Palerud er ikke de eneste som velger Rena. Økonomi- og ledelsesutdanningene i Åmot blir bare mer og mer populære, og søkertallene setter rekorder hvert år.

Men det har sin pris. Da Høgskolen i Hedmark bygde campusen på Rena for 21 år siden, var bygningene dimensjonert for 600 studenter. I høst har over 1.700 studenter takket ja til en studieplass.

I 2010 gikk det 1.437 studenter her. Fem år senere var det vokst til 2.695. Eksakte tall for 2016 er ikke klare ennå, da mange står på venteliste.

Vekst i studenter betyr også vekst i staben. Bare i sommer er det ansatt seks hele nye årsverk, i tillegg til deltidsstillinger. I løpet av høsten 2016 vil det være 71 årsverk ved høgskolen.

Er dere blitt trangbodd?

– Vi har hatt en voldsom vekst de siste tre årene. Plassbehovet er blitt prekært, sier Peer Jacob Svenkerud.

– Hvordan merker dere at det er tre ganger så mange studenter enn hva huset er bygd for?

– Vi merker det på undervisningsrom, spesielt på grupperom. Å legge timeplanen er krevende. Men tilbakemeldingene fra studentene er positive, sier stabssjef Astrid Botillen.

Kan dere bygge ut?

– Vi er i dialog med administrasjonen i høgskolen for å se på mulighetene til å utvide. Alle ønsker og alle er tjent med en ryddig prosess. For en må se hele høgskolens behov under ett, sier Svenkerud.

Blant de største i landet

Å skape viktige og riktige utdanninger og å få rett og best kompetanse på foreleserne, er noe høgskoler og universitet jobber med hele tida.

Campus Rena har opplagt lyktes, siden studentene strømmer til.

– Innen økonomi og ledelse er vi blant de største kompetansegivende studiestedene i Norge, med i alt 3.200 studenter, sier Svenkerud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken