Kunnskapsministeren: − Godt valg av høgskolene i Innlandet

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at valget å slå sammen de to høgskolene er fornuftig.(Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at valget å slå sammen de to høgskolene er fornuftig.(Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Artikkelen er over 3 år gammel

Høgskolene i Lillehammer og Hedmark vedtok onsdag å slå seg sammen. –Det er et godt og fremtidsrettet valg som vil styrke Innlandet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

DEL

Han understreker at det er to gode høyskoler som nå har funnet sammen. Regjeringen vil raskt følge opp beslutningen til de to styrene.

− Sammenslåingen vil gjøre det enklere å bygge videre på styrkene til de eksisterende høgskolene. Den nye høyskolen vil være bedre rustet til å konkurrere både nasjonalt og internasjonalt – både om studentene og om forskningsmidlene. Det er veldig fornuftig, særlig med tanke på at vi nå også finner NTNU på Gjøvik, sier Røe Isaksen.

BAKGRUNN: Den nye høgskolen skal hete Høgskolen i Innlandet

Han mener at den nye høgskolen vil kunne tilby fremtidsrettede utdanninger og forskning som er viktige for hele regionen, for eksempel innen helse, oppvekst og innovasjon og det digitale samfunnet. Han støtter ambisjonen om å bli et universitet.

− Det er veldig spennende at de satser på et viktig område som folkehelse, der forskere av internasjonalt kaliber skal møte lokalt samfunns- og næringsliv, sier han.

Den nye høgskolen har lagt til grunn at alle dagens studiesteder skal utvikles.

− Det er et fornuftig valg som legger til rette for at den nye høgskolen også i fremtiden skal jobbe tett sammen med arbeidslivet, sier Røe Isaksen.

Artikkeltags