Eksamensfeil for Høgskolen i Hedmark

FORMELLE FEIL: Høgskolen i Hedmark på Hamar har nå konkludert med at det kan ha skjedd formelle feil ved eksamen i forkurs matematikk. (Arkivfoto: Bjørn-Frode Løvlund)

FORMELLE FEIL: Høgskolen i Hedmark på Hamar har nå konkludert med at det kan ha skjedd formelle feil ved eksamen i forkurs matematikk. (Arkivfoto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag besluttet Høgskolen i Hedmark at alle som deltok på eksamen i matematikkforkurset 1. august og fikk karakteren «Ikke bestått», skal gis anledning til å avlegge ny prøve.

DEL

De konkluderer med at det kan ha skjedd formelle feil ved gjennomføringen av den nevnte eksamenen.

Det skal dreie seg om problemer med utdelte PC-er som skulle benyttes under andre del av prøven, og dette kan ha påvirket kandidatens eksamenstid og dermed prestasjon, skriver høgskolen i en pressemelding fredag.

Det betyr at de som har fått medhold i klagen nå gis rett til å avlegge ny prøve.

LES OGSÅ: Sier nei til ny matteprøve (Ø+)

-Det er riktignok bare to kandidater hos oss som har fått medhold i klage på formelle feil ved eksamensgjennomføringen. I nye retningslinjer fra Kunnskapsdepartementet av 25. august presiseres det imidlertid at når det først skal arrangeres ny eksamen, skal tilbud om ny prøve også gis alle andre kandidater som har vært berørt av de forhold som er gitt medhold i klage, forklarer Morten Ørbeck, dekan ved Avdeling for lærerutdanning og naturvitenskap.

Kandidater som ikke har klaget vil dermed også få muligheten til å avlegge ny prøve, da høgskolen ikke kan si for sikkert hvem som kan ha hatt problemer med gjennomføringen.

De som består ny eksamen, og som tidligere har fått et betinget opptak ved Høgskolen i Hedmark, vil få tilbud om å bli innfaset i den aktuelle grunnskolelærer- eller lektorutdanningen umiddelbart etter at ny sensur faller 13. september 2016.

-Jeg viser imidlertid til rådet fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om at de dette gjelder inntil videre følger undervisningen ved de andre utdanningene de eventuelt har begynt på. Så vil vi tilrettelegge for en overgang til grunnskolelærer- eller lektorutdanningene med noe senere studiestart dersom de skulle bestå matematikkprøven, sier Morten Ørbeck.  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken