650 nye studenter klare for Elverum

TENNER PÅ ELVERUM: Blant de 650 studentene som innledet studiene sine ved Høgskolen i Hedmark i Elverum torsdag var denne gjengen, der alle skal utdanne seg til tannpleiere. Alle foto: Bjørn-Frode Løvlund

TENNER PÅ ELVERUM: Blant de 650 studentene som innledet studiene sine ved Høgskolen i Hedmark i Elverum torsdag var denne gjengen, der alle skal utdanne seg til tannpleiere. Alle foto: Bjørn-Frode Løvlund

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dere er privilegert som har fått studieplass her hos oss, sa dekan Sven Inge Sunde da han torsdag ønsket 650 nye studenter velkommen til Høgskolen i Hedmarks avdeling for folkehelsefag i Elverum.

DEL

Det var rekordstor søkning til Høgskolen i Hedmark (HH) i år. Hele 2.562 søkere sto på venteliste etter førsteopptaket, drøyt 1.800 av dem på de ulike sykepleieutdanningene og tannpleieutdanningen i Elverum.

Elverum framfor Bergen

Torsdag var det studiestart for dem som var så heldige og dyktige å komme inn. 650 ferske studenter fant vegen til Terningen Arena, der de ble møtt av blant andre prorektor Stine Grønvold, dekan Sven Inge Sunde og ordfører Erik Hanstad.

Blant de mange studentene var Mathilde Juve-Andresen fra Skien, som begynte på tannpleien.

– Jeg har alltid hatt lyst til å bli tannlege. Nå begynner jeg litt forsiktig med å utdanne meg til tannpleier. Det sto mellom Elverum og Bergen, men jeg valgte Elverum, fordi kjæresten min studerer på Evenstad, forteller hun.

1.500 studenter

Det var kun de ferskeste studentene som møtte til studiestart torsdag. Ytterligere 250 studenter kommer til når videreutdanningene og masterutdanningene begynner 22. august. Når også andre- og tredjeårsstudentene er på plass, er det totalt 1.500 studenter på Terningen Arena.

Studiestart allerede 11. august er tidlig. Dekan Sunde sier det ikke ligger noen ny praksis til grunn for dette.

– Det er snakk om en kalendertilfeldighet, forklarer dekanen.

I sin tale til studentene påpekte prorektoren for utdanning, Stine Grønvold, at det ikke bare er den store søkermassen til folkehelsestudiene som øker disse studienes status. Like viktig er det at HH utdanner gode kandidater.

Vitnemål fra ny skole?

– Det skaper et godt omdømme, ikke bare for skolen, men også for studentene som har vitnemål herfra, sa Grønvold, som samtidig opplyste om at det slett ikke er sikkert at dagens studenter i Elverum får vitnemål fra Høgskolen i Hedmark. Hun viste til fusjonsforhandlingene med Høgskolen i Lillehammer, som trolig ender opp med en helt ny høgskole, og kanskje også universitet.

– Kanskje blir det nytt navn, ny logo og nye skilter på bygningene. Kanskje får dere vitnemål fra en helt ny høgskole, sa hun.

En berikelse for byen

Ikke overraskende mente ordfører Erik Hanstad (H) at de nye studentene hadde gjort et godt valg ved å satse på Elverum som studentby.

– Elverum er en by i vekst. Vi har dessuten lange studenttradisjoner i Elverum. De første lærerstudentene her begynte allerede i 1892. Studentene er en berikelse for byen vår, slo Hanstad fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken