Hva skal den nye høgskolen hete?

BER OM FORSLAG: HiL-rektor Katrine Skretting (t.v.) og HH-rektor Anna L. Ottosen ønsker navneforslag.FOTO: Bjørn-Frode Løvlund

BER OM FORSLAG: HiL-rektor Katrine Skretting (t.v.) og HH-rektor Anna L. Ottosen ønsker navneforslag.FOTO: Bjørn-Frode Løvlund

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer vil gjerne ha forslag på hva en sammenslått høgskole skal hete.

DEL

Rektorene og styrelederne ved Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer ønsker et så bredt engasjement som mulig rundt prosessen med å finne navn på en eventuell fusjonert høgskole.

Tar imot forslag

De inviterer derfor alle til å sende inn gode navneforslag. Forslagene kan leveres via høgskolenes hjemmesider innen 31. august. En jury vil få oppgaven med å vurdere de innkomne forslagene og velge det beste, som vil få en premie. Det er høgskolestyrene som til slutt bestemmer hva det nye navnet skal bli. De vil fatte endelig vedtak 28. september. Arbeidstittelen på den fusjonerte høgskolen har så langt vært Østlandsuniversitetet.

Universitet før 2020?

Når det gjelder universitetsstatus, så sier Høgskolen i Hedmarks rektor Anna L. Ottosen til Khrono, som er en riksdekkende nyhetsavis for alle som er interessert i høyere utdanning og forskning, at den nye høgskolen vil søke om universitetsstatus så fort fusjonen er i boks.

– Vi er veldig motivert av universitetsambisjonen, og vi ser absolutt en mulighet for at en fusjonert høgskole kan bli akkreditert som universitet før 2020, sier hun.

Birkebeineruniversitetet?

Når det gjelder navnevalget sier kommunikasjonsmedarbeider Sigrun Dancke Skaare ved høgskolen i Lillehammer til Khrono at Birkebeineruniversitetet er et navn som nevnes.

– Birkebeinerne gikk jo mellom Hedmark og Oppland, påpeker hun.

LES OGSÅ: Kun 2 av 33 lærerstudenter besto matteprøven

Artikkeltags