Høgskolene har forhandlet fram mulig løsning

ER ENIGE: HiL-rektor Kathrine Skretting (t.v.) og HH-rektor Anna L. Ottosen har kommet til enighet i fusjonsforhandlingene. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

ER ENIGE: HiL-rektor Kathrine Skretting (t.v.) og HH-rektor Anna L. Ottosen har kommet til enighet i fusjonsforhandlingene. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 4 år gammel

Høgskolen i Hedmark (HH) og Høgskolen i Lillehammer (HiL) har forhandlet fram en løsning, som kan føre til en snarlig sammenslåing av de to høgskolene.

DEL

– HH og HiL er kommet fram til et omforent forslag til fusjonsplattform. Plattformen representerer en viktig milepæl. Vi planlegger å søke Kunnskapsdepartementet om fusjon etter styremøtene ved de to høgskolene 28. september, opplyser HiL-rektor Kathrine Skretting i en pressemelding.

HH-rektor Anna L. Ottosen mener plattformen skaper et godt utgangspunkt for å realisere ambisjonen om å etablere et universitet i Innlandet.

– Vi håper alle ser at vi har forsøkt å konsentrere arbeidet med plattformen om å legge til rette for faglig utvikling og faglige satsinger på tvers av høgskolene. Det betyr at vi skal jobbe videre i 2017 med å bygge fakulteter på tvers og se doktorgradsutdanningene ved de to høgskolene i sammenheng. Vi gjør ellers minimale endringer. Alle studiesteder skal videreføres og videreutvikles, hovedadministrasjonen i den fusjonerte høgskolen skal, som i dag, ha tilhold i Elverum og i Lillehammer. Dette blir derfor også kontorsted for rektor og prorektorer, sånn som i dag. Til sammen tror jeg innholdet og innretningen i plattformutkastet vil skape den best mulige utgangsposisjonen for videre faglig utvikling, påpeker Ottosen i pressemeldingen.

Endelige vedtak om en fusjonssøknad vil bli fattet 28. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken