Har takket ja til å bli ny dekan på Evenstad

NY DEKAN: Maria Hörnell-Willebrand blir ny dekan på Evenstad. (Foto: Privat)

NY DEKAN: Maria Hörnell-Willebrand blir ny dekan på Evenstad. (Foto: Privat)

Maria Hörnell-Willebrand har takket ja til å bli dekan ved Høgskolen i Innlandets fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi, som blant annet holder til på Evenstad i Stor-Elvdal.

DEL

Høgskolestyret vedtok på et ekstraordinært styremøte 22. august å tilby førsteamanuensis Maria Hörnell-Willebrand stillingen som dekan ved Høgskolen i Innlandets fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi.

Nå har hun takket ja til stillingen, og hun tiltrer 1. januar 2019.

Hun blir da sjef for fakultetet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi, som har rundt 60 ansatte og i underkant av 500 studenter. Fakultetet har virksomhet på Blæstad og i Hamar i tillegg til på Evenstad.

Hörnell-Willebrand leder i dag enheten for viltanalyse i Naturvårdsverket i Sverige. Naturvårdsverket driver blant annet med viltovervåking, genetisk overvåking, viltforvaltning, finansiering av viltforskning, internasjonal samhandling om viltspørsmål, utdanning og kommunikasjonsvirksomhet.

Maria Hörnell-Willebrand har en doktorgrad i viltøkologi fra Institut för Skoglig Zooekologi ved Sveriges Lantbruksuniversitet, og har i tillegg pedagogikkutdanning. Det er særlig ryper og skogsfugl som har stått i fokus i hennes vitenskapelige publikasjoner. 

I perioden 2007 til 2014 var hun tilsatt i en undervisnings- og forskerstilling ved daværende Høgskolen i Hedmark på Evenstad.

Artikkeltags