Anna L. Ottosen søker ikke rektorstillingen

KAMPEN ER AVBLÅST: Det lå an til at tidligere HH-rektor Anna L. Ottosen (til venstre) skulle konkurrere med tidligere HiL-rektor Kathrine Skretting (til høyre) om den nye rektorjobben ved Høgskolen i Innlandet. Styreleder Elin Nesje Vestli må konstatere at den kampen alt er avblåst, siden Ottosen i motsetning til Skretting ikke har søkt. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

KAMPEN ER AVBLÅST: Det lå an til at tidligere HH-rektor Anna L. Ottosen (til venstre) skulle konkurrere med tidligere HiL-rektor Kathrine Skretting (til høyre) om den nye rektorjobben ved Høgskolen i Innlandet. Styreleder Elin Nesje Vestli må konstatere at den kampen alt er avblåst, siden Ottosen i motsetning til Skretting ikke har søkt. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Sju personer har søkt stillingen som rektor ved Høgskolen i Innlandet (HINN). Konstituert rektor Anna L. Ottosen fra Elverum er ikke blant dem.

DEL

Mandag ettermiddag offentliggjorde Høgskolen i Innlandet lista over søkerne til den ledige stillingen som rektor ved Høgskolen i Innlandet. Det er sju søkere. Som ventet er tidligere Høgskolen i Lillehammer-rektor Kathrine Skretting blant søkerne. Hun sa til Østlendingen før årsskiftet at hun ville søke jobben. Mer overraskende er det at Anna L. Ottosen, som er konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet, ikke har søkt. Hun sa til Østlendingen før jul at hun ikke hadde bestemt seg. Det har hun nå.

Holder døra på gløtt

– Jeg har sittet i høgskoleledelsen i ni år. Jeg har vært med på to fusjonsprosesser. Den siste kom vi i mål med, og nå er vi i ferd med å få på plass en endelig organisering av Høgskolen i Innlandet. Det er jeg fornøyd med. I utgangspunktet er jeg ikke søker, sier Ottosen.

– Hva betyr det at du i utgangspunktet ikke er søker?

– Jeg tar et bitte lite forbehold i tilfelle det skulle bli nye runder.

– Betyr det at du søker hvis du blir spurt?

– Jeg er blitt spurt om å søke. Det står ikke på det. Men i alle tilsettingsprosesser kan det skje uforutsette ting. Derfor tar jeg det lille forbeholdet. Men jeg har altså ikke søkt, og jeg er fornøyd med å ha sittet i ledelsen for høgskolen i en god periode, sier Ottosen, som er fast ansatt i en faglig stilling knyttet til lærerutdanningen ved Høgskolen i Innlandet. Hvorvidt hun vender tilbake til den, eller om hun får en annen rolle etter at hun går av som rektor, er ikke avklart.

Leter etter flere kandidater

HINN-styreleder Elin Nesje Vestli, som også er leder av innstillingsutvalget, gjør det klart at flere kandidater kan være aktuelle enn dem som står på søkerlista.

– Høgskolen har engasjert et rekrutteringsbyrå som også i en periode framover vil søke etter aktuelle kandidater for å få et så bredt utvalg som mulig å velge ut ifra. Vi håper å få tilsatt rektor på et styremøte før påske, men det er en stram tidsplan, så det kan hende at det tar noe lengre tid, sier hun.

Det er rekrutteringsbyrået Delphi Consulting som er hyret inn i forbindelse med ansettelsesprosessen.

Rektoren skal tilsettes på åremål for en periode på fire år med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år. Lønna kan bli opptil 1,26 millioner kroner.

I tillegg til Skretting er det verdt å merke seg at Peer Jacob Svenkerud, dekan ved Høgskolen i Innlandets avdeling på Rena, har søkt jobben. Svenkerud, som er fra Elverum, var også søker da Ottosen ble ansatt som rektor ved Høgskolen i Hedmark i 2015. Han trakk imidlertid søknaden før ansettelsen ble gjort. Også Stephen Dobson har søkt jobben. Han jobber nå i Australia, men har tidligere vært ansatt både ved Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.

Søkerlista ser nå sånn ut:
1.    Stephen Dobson (54), Australia
2.    Thorbjørn Johan Gaarder (61), Oslo 
3.    Fred Håkon Johnsen (60)
4.    Mann (unntatt offentlighet)
5.    Laurits T. Rasmussen (35), Danmark
6.    Kathrine Skretting (63), prorektor, Lillehammer
7.    Peer Jacob Svenkerud (50), dekan, Elverum

Artikkeltags