Gå til sidens hovedinnhold

Årets internasjonale elverumsing: – En veldig hyggelig anerkjennelse for et arbeid som har vært drevet i mange, mange år

Artikkelen er over 4 år gammel

Høgskolen i Innlandet, campus Elverum er kåret til Årets internasjonale elverumsing 2017.

– Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse for et arbeid som har vært drevet i mange, mange år, sier dekan Svein Inge Sunde som mottok prisen på vegne av Høgskolen i Innlandet, campus Elverum.

Prisen ble delt ut under åpningen av Internasjonal uke i Kulturhuset mandag kveld.

– Årets prisvinner har i en årrekke bidratt til å markere Elverum på det internasjonale kartet, og har fremmet interesse og engasjement for fremmede land og kulturer. I verden som preges av usikkerhet og konflikter mellom folk og religioner, har kandidaten bidratt til å bygge bruer mellom disse, heter det i juryens begrunnelse.

Viktigere og viktigere

– Internasjonalisering blir bare viktige og viktigere for virksomheten vår, og vi driver bare mer og mer med det. Internasjonalisering høyner kvaliteten både i undervisning og forskning, fortsetter Sunde.

– I dag tilbys internasjonal utveksling og praksis i alle fagområder, og alle forskere har internasjonale kontakter, reiser utenlands og får utenlandske forskerkolleger på besøk, sier Sunde.

Og det er fortsatt slik at etablerte samarbeidsland som Namibia og Indonesia som er de viktigste. 

Fra hjelp til vennskap

Høgskolen fikk prisen for støtten den gir Elverum i forbindelse med kommunens internasjonale engasjement, men først og fremst for det langvarige engasjementet i forhold til Namibia og Banda Asche i Indonesia der hundrevis av studenter har vært i praksis.

– Det begynte som humanitært engasjement, så ble vi venner og etter hvert kolleger som utvikler hverandre faglig. Internasjonalt arbeid blir bare mer og mer viktig i høgskolen, sier Sunde.

Juryen sier det slik:
– I løpet av de 13 årene som er gått siden Tsunamien i 2004, har samarbeidet utviklet seg fra nødhjelp og humanitær bistand, til studentutveksling og forskning innenfor en rekke fagområder. Rett etter Tsunamien var hundrevis av organisasjoner til stede i området for å hjelpe. Prisvinneren er nå en av de få som er igjen, og dette blir verdsatt lokalt.

Prisen er på 10.000 kroner.

Kommentarer til denne saken