Lappegard tilbake i høgskolestyret

FAST STYREMEDLEM: Sevat Lappegard ble tirsdag igjen fast medlem i høgskolestyret. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

FAST STYREMEDLEM: Sevat Lappegard ble tirsdag igjen fast medlem i høgskolestyret. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Sevat Lappegard, tidligere prost i Elverum, er tilbake som fullverdig medlem i høgskolestyret.

DEL

Lappegard, som ble pensjonist i fjor, har vært tilknyttet høgskolestyret i en årrekke, først Høgskolen i Hedmark og etter fusjonen Høgskolen i Innlandet. I inneværende periode har han vært varamedlem, men etter at Camilla Jarlsby fratrådte styret av personlige årsaker, rykket Lappegard opp fra varamedlem til fast styremedlem.

Lappegard sier at Høgskolen i Innlandet har gjennomgått en rivende utvikling de siste årene, først sammenslåingen av Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer til Høgskolen i Innlandet, og nå arbeidet med å bli Universitetet i Innlandet.

– Høgskolen er en uhyre viktig institusjon i Hedmark og Oppland. Husk at Hedmark var et av de fylkene i landet med lavest utdanningsnivå. For både privat og offentlig sektor spiller høgskolen en avgjørende rolle når det gjelder å utdanne kvalifisert personell, sier Lappegard, som etter at han sluttet som prost flyttet fra Elverum.

– Nå bor jeg i Hole i Buskerud. Det er for å være nærmere familien i en alderdom, som forhåpentligvis varer noen år, sier Lappegard til Østlendingen.

Han skal sitte i høgskolestyret ut perioden, som varer til 1. januar 2020.

Artikkeltags