Maren Kyllingstad blir ny styreleder for Høgskolen i Innlandet

TILBAKE: Maren Kyllingstad er tilbake som leder av høgskolestyret. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

TILBAKE: Maren Kyllingstad er tilbake som leder av høgskolestyret. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Kunnskapsdepartementet har bestemt at Maren Kyllingstad fra Ringsaker tar over som styreleder for Høgskolen i Innlandet fra nyttår.

DEL

Kyllingstad er administrerende direktør i Innlandskraft AS, som eier kraftomsetningsselskapene Gudbrandsdal Energi AS og Eidsiva Marked AS.

Nå gjør hun altså comeback som leder for høgskolestyret. Hun var fram til opprettelsen av Høgskolen i Innlandet styreleder for Høgskolen i Hedmark. Siden har Kyllingstad vært mening medlem av styret i Høgskolen i Innlandet.

Kyllingstad har bred styreerfaring. Hun har også sittet i styret for Sykehuset Innlandet.

Hun tar over etter Elin Nesje Vestli, som har vært styreleder siden 2016, først for interimsstyret og så for høgskolestyret etter fusjonen 1. januar 2017.

Også Hamars nye kommunedirektør (rådmann) Christl Kvam går inn i det nye høgskolestyret, som har funksjonstid fra 1. januar 2020 til 31. juli 2023.

De øvrige eksterne styremedlemmene oppnevnt av Kunnskapsdepartementet er Kyrre Lekve fra Nesodden og Björn Åstrand fra Umeå.

Varamedlemmer er Laurence Marie Anna Habib fra Oslo og tidligere fylkesråd i Hedmark fylkeskommune, nå direktør for Norsk Vann, Thomas Breen.

Dette betyr at Elverums assisterende rådmann Aasmund Hagen og tidligere prost i Sør-Østerdal Sevat Lappegard er blant dem som går ut av høgskolestyret ved nyttår.

Fram til nå har det vært 15 representanter i høgskolestyret, etter nyttår blir dette redusert til 11 representanter.

I tillegg til de fire eksterne styremedlemmene, består styret av sju representanter for ansatte og studenter.

Bent Sofus Tranøy, Stian Ellefsen, Ulla Higdem og Marte Monsen er valgte representanter for undervisning-, forsknings- og formidlingstilsatte.

Hanne Furuheim er valgt representant for teknisk-/administrativt tilsatte, mens Jørgen André Wigestrand og Kristin Aldridge er valgte studentrepresentanter.

Artikkeltags