Cottis fikk skreddersydd stilling på høgskolen

NY JOBB: Thomas Cottis skal undervise i klimakunnskap ved Høgskolen i Innlandet.

NY JOBB: Thomas Cottis skal undervise i klimakunnskap ved Høgskolen i Innlandet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Thomas Cottis (57) går fra nyttår over i en nyopprettet heltidsstilling ved Høgskolen i Innlandet, som lektor i landbruk og klimakunnskap.

DEL

– Klimakunnskap er et spennende fagfelt, og jeg har en kompetanse og et ønske om å jobbe med dette. Det har høgskoleledelsen sagt ja til, sier Cottis.

I dag underviser han i halv stilling i økologisk landbruk ved høgskolen.

Fra 1. januar 2019 overdrar han og kona Kjersti Hoff gardsbruket i Løten til datter og svigersønn. Dermed oppsto ønsket om å bruke mer tid på å jobbe med undervisning og forskning om klimaendringer og hvordan jordbruket skal klare å tilpasse seg, forteller Cottis. Han skal primært ha arbeidssted på Blæstad, men kommer også til å undervise på Evenstad.

– Faget er absolutt viktig også for skogbruk og utmark. Fjær i hatten til Høgskolen i Innlandet, som tar dette steget, sier Thomas Cottis.

Han har tidligere holdt gjesteforelesninger om samme tema, i tillegg til at han har skrevet rapporter og filmmanus om konsekvensene av global oppvarming.

– Klimakunnskap er helt avgjørende. Det bør bli mer av det både i videregående skole og ikke minst i høyere utdanning. For det er maten vi lever av, og den er særdeles utsatt, det så vi i sommer, sier Cottis og viser til klimaendringer og ekstremvær med flom og tørke, som skaper store utfordringer for matproduksjonen.

Artikkeltags