Hopper høyere enn alle andre i Hedmark

Suksessmåling: Even Sjøli startet opp bedriften Mjøsplan. Etter få år troner han og bedriften på toppen av kåringen av gasellebedrifter i Hedmark som Dagens Næringsliv kårer. – Det har ikke vært noen klar plan å vokse som vi har gjort, sier planmannen Sjøli.Foto: Arkiv

Suksessmåling: Even Sjøli startet opp bedriften Mjøsplan. Etter få år troner han og bedriften på toppen av kåringen av gasellebedrifter i Hedmark som Dagens Næringsliv kårer. – Det har ikke vært noen klar plan å vokse som vi har gjort, sier planmannen Sjøli.Foto: Arkiv

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ingen kan vise til liknende resultater på sitt nivå som Mjøsplan i Hedmark. De kåres dermed til årets gasellebedrift i fylket.

DEL

(Ringsaker Blad) Even Sjøli i MjøsPlan gleder seg over utmerkelsen og synes det er en fjær i hatten.

– Det er klart, og dette gir oss selvsagt positiv oppmerksomhet sier han.

Ingen plan for det

MjøsPlan arbeider med å tilby tjenester innenfor arealplaner, byggesøknader, oppmåling, landskap, kart, og presentasjon for offentlige og private aktører.
Etter å ha jobbet alene i noen år utviklet Even Sjøli og bedriften seg raskt da han etablerte AS i 2009. Nå teller bedriften 18 ansatte.

– Det var ingen klar strategi på å vokse så raskt, men vi har tatt på oss de oppdragene vi er blitt tilbudt. Det har ført oss der vi er i dag, forteller Sjøli.

Gode tall

For å toppe kåringen over gasellebedrifter i Hedmark må du nødvendigvis vise til gode tall.

Gasellebedrift er hovedsakelig et annet ord for vekstbedrift. Gasellebedrifter skal minst ha doblet omsetningen de siste fire årene, minst ha hatt en omsetning på en million kroner det første av de fire årene og samlet ha etpositivt driftsresultat.

I fjor omsatte MjøsPlan for 17,5 millioner med et økonomisk overskudd på 3 millioner kroner.

– Vi har opplevd voksesmerter, blant annet utfordring med at kontorlokalene ble for små.

Nå har vi blant endelig fått tak i lokaler som passer oss her i Moelv. Det er krevende å bli større, men det er selvsagt samtidig artig når resultatene er som de er, sier han.

Flest gasellebedrifter

Som vanlig har Ringsaker flest gasellebedrifter i Hedmark. 19 av i alt 76 gasellebedrifter kommer fra Ringsaker:

Mjøsplan as (1), Ekko Service as (5), Lyspunktet Installasjon & Interiør as (13) Moelv Bil as (16), Mjøsplast as (17), Murerfirma Kjell Syversen as (18), Innredningssystemer as (29), Ringsakfjellet Drift as (30), Boligportalen as (31), Skyttermoen Anlegg as (32), ParkettPartner (33), Kvarberg Anlegg as (36), Ringsaker Takelementer as (40), Økcon as (48), Elektrikern Ringsaker as (53) Maskinkraft as (55), Trond Johnsens Transport as (71), K.f Transport as (74). Plass i parentes.