Det handler om den tradisjonsrike høstkonserten til Åsnes Hornmusikk. Som vanlig blir det med en gjesteartist på scenen i Rådhuskinoen kulturhus på Flisa.

Og gjesteartisten denne gangen er bygdas egen Kjetil Foseid, ikke minst kjent som vokalist i Vazelina i flere år. Foseid har også hatt hovedrollen i en oppsetting på Hof samfunnshus om Håkon Bankens liv. Nå er det sammen med hornmusikken han garantert kommer til å trekke fullt hus igjen.

Blandet meny

Høstkonsertene til Åsnes Hornmusikk har i en lang årrekke vært suksesser for fulle tribuner, enten de har vært i rådhuskinoen eller i Åsneshallen.

– Nå handler det om en del Vazelina-låter som er spesialarrangert for oss, noen med Kjetil Foseid. For oss er det krevende som korpslåter. Foseid skal framføre blant annet "Bohemians Rapsody" og "Bentsamane". I tillegg skal vi ha en egen avdeling med "Armenske danser", forteller veteran og ildsjel i Åsnes Hornmusikk, Odd Toverud.

Lørdagens konsert går over to avdelinger med en pause halvvegs. Den pausen blir blant annet brukt til å servere publikum gratis kaffe og kaker, samt loddsalg.

Det er hornmusikkens egen dirigent, Ola Fredheim Haug, som skal være konferansier. Han kan mer enn å dirigere, så kvelden kommer til å bli en opplevelse for så vel publikum som utøvere.

God lokal støtte

Hornmusikken har i alle år hatt et nært og nyttig samarbeid med det lokale næringslivet.

– Det har vært helt avgjørende for at vi har hatt mulighet til å ha gjesteartister fra ypperste nivå i landet. Næringslivet har bidratt svært mye og godt. Det kan vi ikke få takket nok for, sier Odd Toverud.

Han er også veldig glad over at det nå er mulig å være sammen igjen og ha et sosialt samvær.

– Slik verden har vært en stund, er dette kanskje det aller viktigste. Vi ønsker å sette ekstra farge på den muligheten ved å kunne være på banen igjen for fullt med den populære høstkonserten, sier Toverud.