Gå til sidens hovedinnhold

Hovedsykehusdebatten i Innlandet: Hold pasienten i fokus!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kreftforeningen er klar over at den siste høringen til Helse Sør-Øst handlet om geografisk plassering.

Vi har forståelse for at det skaper stort lokalt engasjement og er klar over at dette er en svært viktig side av saken. Likevel er det trist å se at geografisk plassering dominerer i debatten om et hovedsykehus i Innlandet. Hva som er best for pasientene får lite fokus.

Innlegget til Roy Reine Olsen i Østlendingen 7. april illustrerer vårt poeng godt, hvor han oppsummerer høringssvarene om videreutvikling av Sykehuset Innlandet.

Han skriver blant annet i sitt innlegg at Kreftforeningen støtter et hovedsykehus i Moelv. Det er feil. Kreftforeningen skriver tydelig i vårt høringssvar til Helse Sør-Øst at vi ønsker pasientens beste i fokus, og mener at dette må ligge til grunn for når beslutningen nå skal tas. Vi er ikke opptatt av hvor hovedsykehuset skal ligge. Vi er opptatt at vi klarer å etablere et hovedsykehus med gode desentraliserte tilbud.

Vi sier det igjen: Hold på kongstanken! Ikke la lokaliseringsdebatt føre til at hovedsykehuset blir skrotet. Kreft tar ikke pause. For kommende kreftpasienter haster det med å finne en løsning. Vi kan ikke vente i flere år på lange utredningsløp om geografisk plassering. Nå ber vi politikerne om å holde på kongstanken: Et hovedsykehus i Innlandet som fremmer helse, gir trygghet og god samhandling. Et sykehus som gir et robust fagmiljø. Et miljø som fremmer innovasjon og forskning.

Tenk på de mest sårbare. Tenk på pasientene. Tenk på framtida. Alle fortjener den beste behandlingen.

Berit Jevnaker
Distriktssjef Kreftforeningen

Kommentarer til denne saken