Kristian Tonning Riise (H) søker fritak fra fylkestinget

GÅR UT AV FYLKESTINGET: Kristian Tonning Riise (H) går ut av fylkestinget på grunn av vervet som stortingsrepresentant. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

GÅR UT AV FYLKESTINGET: Kristian Tonning Riise (H) går ut av fylkestinget på grunn av vervet som stortingsrepresentant. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristian Tonning Riise (H) har søkt fritak fra alle sine verv i Hedmark fylkeskommune ut perioden.

DEL

Fylkesordføreren innstiller på at Tonning Riise skal få søknaden innvilget på fylkestinget 5. mars.

Søknaden fra Riise har ikke noe med varslingssakene og #metoo-kampanjen å gjøre. Søknaden ble sendt per e-post til fylkesordføreren 9. januar, dagen før Tonning Riise trakk seg som Unge Høyre-leder som følge av varslingene mot ham.

Årsaken til at Tonning Riise søker fritak fra fylkestinget, er at han ble valgt inn på Stortinget sist høst. Tidligere har Senterpartiets Emilie Enger Mehl søkt om og fått innvilget fritak resten av denne perioden av samme grunn.

Tonning Riise har vært sykemeldt siden varslersakene ble kjent. I en hilsen til årsmøtet i Hedmark Høyre sist helg gjorde han det klart at hans mål er å komme tilbake på Stortinget snarest mulig:

– Den siste tiden har vært en stor påkjenning for meg personlig, men også for mange i Hedmark Høyre, og det er jeg veldig lei meg for. Jeg håper å være tilbake på Stortinget nå så fort som mulig, og ser fram til å fortsette det viktige politiske arbeidet vi skal gjøre sammen, skrev Tonning Riise i en sms tidligere Hedmark Høyre-leder, nå Innlandet Høyre-leder Lise Berger Svenkerud leste opp på årsmøtet.

Når Tonning Riise får fritak fra sitt verv som fylkestingsrepresentant, rykker Sissel Frang Rustad fra Åmot inn som fast representant i fylkestinget og i komiteen for samferdsel, miljø og overordnet planlegging. Bjørn Hernæs blir første vararepresentant for Høyre i fylkestinget etter dette.

Artikkeltags