Formannskapet i Elverum innførte ekstraordinær båndtvang

BÅNDTVANG: I Elverum er det innført ekstraordinær båndtvang fra 2. februar.

BÅNDTVANG: I Elverum er det innført ekstraordinær båndtvang fra 2. februar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå må hundeeiere i Elverum holde hunden sin i bånd. Formannskapet innførte fredag ekstraordinær båndtvang av hensyn til viltet som sliter i de stor snømassene.

DEL

Kommunen har fått henvendelse fra flere som påpeker at viltet, og da spesielt rådyr, sliter veldig i de store snømassene.

Viltfaglig utvalg har diskutert saken og anbefaler at det innføres ekstraordinær båndtvang fra dags dato og til det eventuelt blir mer framkommelig igjen. Kommunen har også tidligere innført slik ekstraordinær forskrift.

Vedtaket gjelder uansett ikke lenger enn til 1. april, men kan opphøre tidligere hvis forholdene ligger til rette for det.

Over hele linja

Egentlig står det at når ekstraordinær båndtvang skal innføres skal det kun gjelde i de deler av kommunen der viltet en ønsker å beskytte oppholder seg.

Men det mener administrasjonen er umulig fordi det vil være vanskelig å avgrense området viltet oppholder seg.

Ved store snømasser trekker viltet ned mot bebyggelsen, ofte til områder som er mye brukt som turområde. Båndtvangen innføres derfor over hele kommunen.

Ikke for brukshunder

Den ekstraordinære båndtvangen gjelder ikke brukshunder som jobber for politi-, toll, redningsmannskap, ettersøkshunder for såret vilt eller hund som brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver.

De fleste jakthunder vil omfattes av den ekstraordinære båndtvangen. Den vil beskytte viltet i den mest sårbare perioden, og vil ikke hindre bruk av brukshunder.

Den ekstraordinære båndtvangen oppheves så snart forholdene ligger til rette for det. Vedtaket var enstemmig.

Artikkeltags